İşte cevabı verilmesi gereken soru bu: Neden kırmızı hale geliyoruz?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) güncel vaka sayılarını açıkladı.

27 Şubat 5 Mart arasındaki haftada 100bin kişide vaka sayısı 41.52 iken, son açıklanan verilere göre; 27 Mart-2 Nisan'da 112.83 oldu.

Ki, rakamın 0 düzeyinde olduğu dönemde bulunuyor.

İlk sarı idi, sonra turuncuya döndük. Şimdi de kırmızı olduk. Allah muhafaza her geçen gün "kıp" kırmızı olacağız. Eğer dikkatli olmazsak…

Yapacağımız çok basittir: Kurallara uymak.. Nedir kurallar… Yetkililer, uzmanlar açıklıyor, yayınlıyor... Ama halk olarak uymamakta ısrarcıyız.

Caddeler, sokaklar 'kuru' kalabalıktan geçilmiyor… Gerekli, gereksiz herkes sokakta, caddede… zaman zaman yapılan denetimlerde bunu görmekteyiz. Ne acı!

Maske+mesafe+temizlik kurallarına uyuyor gibiyiz… Ziyaretlere de sınırlama getirsek olmaz mı? İlk firsatta aile ziyaretleri, eş-dost ziyaretleri yapmak için fırsat kolluyoruz adeta…

Ne olur? Kurallara uyarak yaşasak?

Kırmızıdan turuncuya, turuncudan sarıya, sarıdan maviye dinde haritamız; iyi olmaz mı?

Benim diyanet eğitimim yok. Meslek lisesi mezunuyum. Ahkam kesiyorum, ama okuduklarım var:

Nisa suresi 59. Ayeti şöyle buyuruyor:

“Ey iman edenler! Allah'a itaat edin, Peygamber'e itaat edin, sizden olan ulü'l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah'a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah'a ve Peygamber'e götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir.”

Başka söze ne hacet!