Dünyanın en ilginç hayvanlarından biri olarak kabul edilen ve yaşamını hiç su içmeden sürdüren ‘kanguru faresi’, bir grup dağcı tarafından Nurhak Dağı’nda görüntülendi.

Nurhak Dağı’na tırmanış gerçekleştiren bir grup profesyonel ve amatör dağcı, gecenin karanlığında zıplayan bir hayvan fark etti. Fenerlerini açan dağcı grubu, gördükleri hayvanın, doğal yaşam alanı çöller olan olduğunu anladı. Kısa süreliğine ile görüntülen kanguru faresi, daha sonra zıplayarak karanlıkta kayboldu.

Dağcı grupta yer alan Hüseyin Olgunsoy tarafından kayıt altına alınan kanguru faresi, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için Dünya Doğave Doğal Kaynakları Koruma Birliğinin ( IUCN) kırmızı listesinde bulunuyor. Doğal yaşam alanı çöl iklimi olan kanguru faresi, hiç su içmeden yaşayabiliyor. Ayrıca, üstün sıçrama ve iki ayak üzerinde yürüme yeteneklerine sahip.

Olgunsoy, dünyanın en ilginç 19 hayvanı arasında gösterilen kanguru faresinin, Nurhak’ta yaşadığına dair ilk kanıtı elde etmenin kendisi açısından da özel bir an olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim