Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, 2023 EXPO’nun ana temasının ‘Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık’ olarak belirlendiğini açıkladı.

Onikişubat Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada; Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 4,5 yıllık hizmet süreci ilçesine 90 yılda yapılamayan hizmeti yaparak, model ve modern belediyecilik anlayışı ile üstün başarı sağladığı belirtilirken; hayata geçirdiği projelerle büyük ses getiren Başkan Mahçiçek’in 2023 EXPO için büyük bir adım attığı vurgulandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ülkelerin kalkınmasına, gelişimine ve değişimine katkı sağlayan EXPO Kahramanmaraş’ın ulusal ve yerel basında tanıtım ve medya bazında ivme kazanmasına vesile olacaktır. Kültür, sanat, doğa, yaşam, eğlence gibi hayatın her bir alanından izler bulabileceğiniz EXPO 2023’ün ana temasında ‘Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık’ vurgulanacaktır.

Onikişubat Belediyesi tarafından yapımı tamamlanacak Rekreasyon Alanından hayat bulacak dünyada çapında üst düzey öneme sahip olacak EXPO 2023, 8 Kasım (Perşembe) günü Saat 10.30’da Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin teşrifleriyle, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecektir.

Kıymetli basın mensuplarımızın bu uluslararası düzeyde yer bulacak önemli projemizin tanıtım toplantısına katılımları bizleri onurlandıracaktır.”

BAKAN GELİYOR

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bir takım inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Kahramanmaraş’a geliyor.

Kahramanmaraş Valiliğinden verilen bilgiye göre; Bakan Pakdemirli 09:00-10:00 arasında Ankara’dan özel uçakla Kahramanmaraş’a gelecek ve bu saatte il protokolü tarafından havalimanında karşılanacak.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek olan EXPO 2023 Tanıtımına katılacak olan Bekir Pakdemirli, daha sonra Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ederek il hakkında bilgiler alacak. Tarım ve Orman Bakanı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaretinin ardından 45 dakika serbest kalacak.

Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde yapılacak olan Tarım Çalıştayı’nın (sektör toplantısı) açılışında konuşacak olan ve daha sonra çalıştıya katılacak olan Dr. Pakmerli, aynı yerde Tarım Çalıştayının Sonuçlarının Değerlendirilmesine İlişkin Basın Toplantısını yapacak. Bakan Pakdemirli, aynı uçakla akşam saatlerinde de Ankara’ya dönecek.

MARASPOSTA

Editör: TE Bilisim