Alınan bilgiye göre, Merkez Onikişubat ilçesi Dumlupınar Mahallesi Şehit İsmail Ceyhan Caddesi üzerinde Suriye uyruklu Iman Assef'in oturduğu evde, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ekipler yangına müdahale ederken, İman Assef'in 2 aylık bebeği Cemal Assef'in, yanarak hayatını kaybettiği belirlendi. Yangında, dumandan etkilenen anne Iman Assef ile bebeğin amcası Halit Assef, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Polisi ekiplerinin olay yerinde yaptığı çalışmanın ardından bebeğin cansız bedeni, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna nakledildi.

Kahramanmaraş'ta Suriyeli ailenin yaşadığı evde çıkan yangında 2 aylık bebek öldü, annesi ve amcası dumandan etkilendi.   Yangın, Onikişubat ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi, Şehit İsmail Ceyhan Sokak'ta bulunan iki katlı evin üst katında meydana geldi.

Suriye uyruklu Cemal, oğlu Halit, gelini Iman ve 2 aylık torunu Cemal Assef’in yaşadığı evde henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Ev sakinleri durumu fark etmesiyle komşularından yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.  Yangın sırasında evden oğlu ve gelinini çıkarmayı başaran Cemal Assef, 2 aylık torununa ulaşamadı. Yangında 2 aylık bebek kurtarılmazken, Cemal, Halit ve Iman Assef dumandan etkilendi.

Yangında zehirlenen aile üyeleri kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alırken, 2 aylık Cemal bebeğin cenazesine yangın tamamen söndürüldükten sonra ulaşılabildi.  Cemal bebeğin cansız bedeni kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsisi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Dumandan etkilenen aile üyelerinin ise, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Kahramanmaraş’ta dün gece iki aylık bebeğin hayatını kaybettiği yangından sonra inceleme yapılması için ev, aile bireylerinin girişine kapatıldı. Onikişubat ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde yer alan iki katlı evde elektrik ısıtıcısından çıktığı tahmin edilen yangın odanın tamamını sardı. Evde aile bireylerinden Cemal Assef, Halit Assef, Iman Assef ile iki aylık bebek Cemal Assef'in yaşadığı öğrenildi.

Komşuları tarafından evde tek başına kaldığı söylenen iki aylık Cemal bebek ise olay yerinde hayatını kaybetti. İnceleme yapılacağından ev, aile bireylerinin girişine kapatıldı. Evde yangından kalma iz ve sessizlik hakim oldu. Komşu Nihat Çöplü, “Biz önde kendi imkanlarımızla çıkartmaya çalıştık evdekileri. Yangının elektrik ısıtıcısından çıktığı söyleniyor. Şu anda evde kimse yok” diye konuştu.

ANADOLU AJASI / İHLAS HABER AJANSI

Editör: TE Bilisim