Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin en büyük 2. Organizasyonuna ev sahipliği yapacağını ve 2023 yılında EXPO ile kentin bir dünya markası haline geleceğini ifade eden Başkan Mahçiçek, doğası, tarihi, sanayisi, doğal kaynakları ve mutfağı ile önemli özelliklere sahip olan Kahramanmaraş’a milyonlarca turistin akın edeceğini söyledi.

Yaptığı konuşmada rüyada gibi olduğunu belirterek, 2014 yılında kurduğu hayali gerçekleştirdiğini belirten Başkan Mahçiçek, Antalya’dan sonra ikinci kez ülkesine bu gururu yaşatmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.  19 Mart 2018 tarihinde Avustralya’da gerçekleşen AIPH toplantısına başvuruda bulunduklarını belirten Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek uluslararası delegasyon tarafından Kahramanmaraş’a ve Onikişubat ilçesine denetlemenin yapılmasının ardından, 18 Eylül 2018 tarihinde İtalya Padova’da toplanan 70. AIPH Genel Kurulu’nda, Onikişubat’ın 2023 Uluslararası Bahçecilik EXPO’su adaylığı aleyhte oy kullanılmamak kaydı ile 65 ülkenin oyu kabul edilerek, bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandıklarını ifade etti.

İstihdama yüzde 4 oranında katkı sağlanacağını ifade eden Başkan Mahçiçek, EXPO 2023 ile ekonomi, politika, kültür, sanat, doğa ve yaşam alanında şehrimize değer kazandırırken, tanıtım ve medya bazında etkin bir şekilde tanınmalarına vesile olacağını, en az 50 ülke ve en az 2 Milyon insanın şehir merkezine geleceğini söyledi.

EXPO’ları yaşam alanı haline getiremeyenlerin işletme masraflarını karşılayamayacaklarını ifade eden Başkan Mahçiçek “Hayata geçirdiğimiz projelerin sürekliliğini ve devamlılığını önemseyerek, bu alanı insanlarımızın 365 gün kullanacağı hale getirdik. Türkiye’de ilk ve tek olan iki konsept bir arada Uğur Böceği ve Kelebek Müzesi için üniversitemiz iş birliğinde çalışmalarımız başladı. Uğur Böceği üretimlerini buradaki laboratuvarlarımızda yapıyoruz. Yine bu yaşam alanımızda havuzlarımız, hobi evlerimiz, lunapark gibi daha birçok verimli zaman geçirecek alanlarımız mevcut olacaktır.” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ DÜNYANIN MERKEZİ OLACAK”

2023 yılında Kahramanmaraş’ı dünyanın merkezi haline getireceklerini ifade eden Başkan Mahçiçek, EXPO 2023 gibi uluslararası düzeyde bir projeyi şehre kazandırmakla, kent merkezinde hiçbir şey olmadığı algısını da yok edeceklerini belirterek, EXPO 2023’ün ülkesine ve şehrine hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Daha sonra bir konuşma yapan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can böyle bir projenin sunumunu izlemekten bile çok heyecanlandığını belirterek, öğrencilerin de yakından takip etmesini istedi. Böyle bir projeyi Kahramanmaraş’a kazandırmanın büyük bir başarı olduğunu belirten Can, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e ve ekibine üniversiteye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, EXPO 2023’ün Kahramanmaraş’a ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

MARASPOSTA

Editör: TE Bilisim