Kahramanmaraş’ın Merkez Onikişubat İlçesi Dönüklü Mahallesi’nde Şehit Mehmet Yavşan (Fatih) Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “Gençlik Dönüklü’de Gelecek Dönüklü’de” projesi tamamlandı.

Şehit Mehmet Yavşan Çok Programlı Anadolu Lisesi yürüttüğü bir proje kapsamında öğrencilerini Şanlıurfa ve Gaziantep ‘e götürdü. Sinemaya gittiler. Kahramanmaraş’ı gezdiler. Proje ile ilgili olarak Okul Müdürü Baran Baykal “Okul olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-1 Çağrı döneminde bakanlıkça desteklenmeye layık görüldük. Bakanlığımıza öğrencilerimiz adına çok teşekkür ederiz. Projemizi 2019 Şubat-Mayıs döneminde uygulamaya koyduk” dedi.

Projeden sorumlu Müdür Yardımcısı İbrahim Halil Kaymaz ise  “’Gençlik Dönüklü’de Gelecek Dönüklü’de’ projemizle,  milli ve manevi değerlere vurgu yaparak,  gençlerimizde farkındalık oluşturmayı hedefledik” diyerek, proje ayrıntıları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“73 öğrenci 5 öğretmen ile Şanlıurfa gezisi gerçekleştirildi. Gezi kapsamında Şanlıurfa Karaköprü Gençlik Merkezi, Hz. Eyüb ve Hz. İbrahim Makamları ve Balıklıgöl ziyaret edildi. 3 farklı tarihte, 78 öğrenci ve 8 öğretmenle Gaziantep gezisi gerçekleştirildi. Bu kapsamda Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Tarihi Gaziantep Kalesi-Kurtuluş Müzesi ve tarihi Gaziantep Bakırcılar Çarsısı gezildi.

Öğrencilerimizin tamamı, yaklaşık 380 öğrenci ve 22 öğretmen ile Kahramanmaraş gezildi.  Türk İşi Dondurma-Çanakkale Sinema filmi izlendi. 5 farklı tarihte öğrencilerimiz ve refakatçı öğretmenlerle sabah ilk olarak Kahramanmaraş Arsan Center Sinema Salonunda Türk İşi Dondurma-Çanakkale filmi izlendi. Daha sonra yemek ikramı yapıldıktan sonra tüm gruplar Abdulhamidhan Camiinde bir vakit namaz kıldı. Ardından camide Kur'an-ı Kerim Tilaveti dinlenip kısa tefsiri yapıldı. Camii sonrası veya öncesi gruplardaki zamanlamaya bağlı olarak Kurtuluş Panorama Müzesi, 7 Güzel Adam Edebiyat Müzesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muhsin Yazıcıoğlu Mesire Alanı ziyaret edildi.”

Proje Koordinatörü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aykut Soylu da, “Etkinlik ve geziler esnasında, yolculuklarda öğrencilerin başıboş kalmamasına özen gösterilmiş, öğrenciler öğretmenlere gruplanmış ve öğretmenlerin gezinin ruhuna uygun bir şekilde öğrencilere rehberlik yapması sağlanmıştır. Sürekli olarak milli ve manevi değerler ön plana çıkarılmış, öğrencilerin bu konularda farkındalıkları artırılmaya çalışılmıştır” diyerek, şunları kaydetti:

“Özellikle dezavantajlı bir konumda olan kırsal bölge gençleri için verilen destek bizim açımızdan oldukça önemliydi. Etkinlikler esnasında bazı öğrencilerin ilk defa il dışına çıktığını hatta bazılarının Kahramanmaraş’ı dahi ilk defa gezdiğini tespit ettik. Yine gençler gerek Kurtuluş Müzesi’nde gerekse Abdulhamidhan Camii’nde duygu dolu anlar yaşadılar. Özellikle Türk İşi Dondurma Çanakkale filmi oldukça etkili oldu.”

Editör: TE Bilisim