Onikişubat Belediyesi ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında öğrencilerin görev ve sorumluluk duygularının gelişmesini, toplum içinde kendilerini doğru ifade edebilmeleri ve bilgi dağarcıklarını zenginleştirmek amacıyla hayat geçirilen Kültürünü Keşfet Bilgi ve Kültür Yarışmasının 2. turu gerçekleşti.

Maraş Tarihi, Coğrafya, El Sanatları, Sanat Tarihi ve Turizm, Yemek Kültürü, Spor Müzik, Şairler ve Yazarlar gibi 7 dalda konulardan sorular sorulduğu yarışmada öğrenciler büyük bir heyecan içerisinde soruları cevapladı. 2. turun birinci oturumunda Ali Galip Çalık Anadolu Lisesi, Aziz Sancar Anadolu Lisesi, Gülizar-Şamil Aktaş Anadolu Lisesi, Kavlaklı Anadolu Lisesi, Doğru Cevap Anadolu Lisesi yerlerini alırken, ikinci oturumunda ise Altınşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi, Özel Kipaş Fen Lisesi katılım gösterdi.

2.turun sonunda birinci oturumda yarışan Gülizar Şamil Aktaş Anadolu Lisesi 110 puanla, ikinci oturumda yarışan Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi 120 puanla birinci olarak, yarı finale yükselmeye hak kazandı. 50 Lisenin katılımıyla gerçekleşen Kültürünü Keşfet Bilgi ve Kültür Yarışması kapsamında okullar 5’er gruplara ayrılarak yarışmaya devam edecek. Toplamda 10 grubun yer aldığı yarışmada her gruptan seçilen toplamda 4 okul finale yükselip, yarışmaya hak kazanacak.

Elemeler neticesinde yarı finalde yer alacak okullar 21 Aralık 2018 Cuma günü bilgilerini yarıştırmalarının ardından finale yükselmeye hak kazanacak.27 Aralık Perşembe günü saat 14.00’te, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde final gerçekleşecek.

MARASPOSTA

Editör: TE Bilisim