Programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Mikro Kredi Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan ve vatandaşlar katıldı. Mikro kredi kullanarak girişimci ruhu ile istihdam yaratarak yaklaşık 100 kadının bir araya geldiği kahvaltı programında bütün kadınlara Onikişubat Belediyesi tarafından cüzdan, mutfak önlüğü ve doğa dostu bez çanta hediye edildi.

Kahvaltı başlamadan önce kadınların gününü tek tek tebrik eden Başkan Mahçiçek, bu özel günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Daha sonra Kahramanmaraş’ın tanıtımına büyük destek olacak, dev proje EXPO 2023 Onikişubat’ın tanıtım filmi izletildi. Programda ilk olarak bir konuşma yapan Mikro Kredi Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan, verdiği desteklerinden dolayı yöneticilere teşekkür ederek, AK Parti Milletvekili Habibe Öçal ve kadınlara her zaman destek olan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e ayrıca teşekkürü borç bildiğini belirtti.

Daha sonra kadınlar günü nedeniyle açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Türkiye’de kadının yerini ve önemini anlattı. Kadının toplumu güzelleştireceğini aktaran Cesur, Hanefi Mahçiçek’in sadece kadınlar günü nedeniyle değil, her zaman yanlarında olduğunu belirterek, teşekkür etti.

MAHÇİÇEK “ EN SAYGIN MAKAM KADINLARINDIR”

Ardından kadınların toplumdakini yerini değerlendiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları kaydetti:

“ Biz İstiklal savaşında öncüyüz. Ama ekonomik İstiklal savaşında kadınlarımız Türkiye birincisi ve bundan gurur duyuyoruz. En az 30 ülke gördüm ve dünyadaki ülkelerin içerisinde kadınların en saygın, en kıymetli ve en değerli olduğu ülke Türkiye’dir. Bizde aile faktörü çok önemlidir ve bunu oluşturan en temel faktör kadındır.

 Dış ülkelerde çekirdek aile kavramı yoktur. Herkes bağımsız hareket eder. Bu yüzden kadının da bir önemi yoktur. Amerika’da yaşadığım dönemlerde 40 derece güneşin altında asfaltta çalışan kadınlar gördüm. Aile hayatları olmayan o kadınların en büyük korkusu da yaşlanmaktır. Çünkü yaşlandıklarında kimse onlarla ilgilenmeyecek ve huzur evinde ölümü beklemek zorunda kalacaklardır.

Ama bizim dinimizde makamların en güzeli olan cennet kadınların, annelerin ayakları altına serilmiştir. Dolayısıyla bizim ülkemiz ve insanları güzelliklerle donatılmıştır.”

Kahvaltı programında son olarak konuşma yapan AK Parti Milletvekili Habibe Öçal, kadının özelliklerini anlatarak, ülkede kadınların değerinin ne kadar önemli olduğunu belirtti. İlerleyen süreçlerde Türk mallarının üretimi ve yetiştiriciliği ilgili bir proje gerçekleştireceklerini belirten Öçal, burada sadece kadınlara öncelik vereceklerini belirterek, kadın ekonomisine destek sağlayacaklarını söyledi.

Kadın istihdamını artırmak istediklerini belirten Öçal, AK Parti’nin kadınlara söz hakkı vererek, öncelik tanıdığını söyledi. Kadınların hayatın her alanında yer aldığını belirten Öçal, kadınlar olarak her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda ilerleyeceklerini söyledi. Yerel yönetimler olarak da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in yolunda ilerleyeceklerini söyledi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in şehre kattığı değerleri anlatan Öçal, kadınlara yönelik her türlü faaliyette kapılarını açtığı için Başkan Mahçiçek’e teşekkür ederek, tüm kadınların gününü tebrik etti.

Editör: TE Bilisim