Kahramanmaraş Merkez Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Molla Gürani ve Ayşe Gümüşer ilkokullarında öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Molla Gürani İlkokulu’nda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut, AK Parti Onikişubat İlçe Teşkilatı ve Meclis Üyelerimizle karne dağıtım törenine katıldı. Öğrenciler kadar heyecanlı olduğunu söyleyen Başkan Mahçiçek, “Karne almanın heyecanını kendi öğrencilik yıllarımdan çok iyi hatırlıyorum ve sizler kadar ben de çok heyecanlıyım” diyerek, şunları söyledi:

“Yorucu bir eğitim döneminin ardından hepiniz çok çalıştınız ve bu güzel karneleri hak ettiniz. Görüyorum ki, çoğu karnemizde takdir belgesi var. Önce öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi derslerine olan ilgilerinden dolayı tebrik ediyorum. Ülkemizin okuyan, düşünen ve üreten bir nesle ihtiyacı vardır. Bu sebeple her bir öğrencimiz çok kıymetlidir ve yetenekleri su yüzüne çıkarılmalıdır. Ailelerimiz de, öğretmenlerimiz de her çocuğun içindeki cevheri bulup çıkarmakla mükelleftir. Her bir çocuk ayrı değerlendirilmeli ve yeteneklerine göre yönlendirilmelidir. Bugünü sizlerle paylaşıyor olmaktan mutluyum. Hepinize iyi tatiller diliyor, ailenizle bol eğlenceli bol kahkahalı bir tatil olmasını temenni ediyorum.”

Öğrencilere karnelerini ve hediye olarak kitap dağıtan Başkan Mahçiçek, çocuklara iyi dilek temennilerinin ardından okuldan ayrıldı.

Öte yandan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ile birlikte, okulların yarıyıl tatilini girmesi nedeniyle Ayşe Gümüşer İlkokulu’nda karne dağıtım töreninde bir araya geldi. Törende konuşan Başkan Mahçiçek şu ifadelere yer verdi.

“Çocuklarımız çok çalıştılar ve bu ara tatili hak ettiler. İnanıyorum ki hem eğlenip, hem de  çok kitap okuyacaklar. Bir gün önce “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projemiz kapsamında, okul müdürlerimize okuyacağınız kitapların dağıtımını yaptık. Bu tatili iyi değerlendirip dinlensinler ve yeni döneme hazır bir şekilde gelsinler istiyoruz.  Çünkü yarınımızda sizler varsınız, bizler görevlerimizi sizlere teslim edeceğiz. En iyi şekilde yetişip, bu ülkeye layık ve bu ülkenin gelişimine katkıda bulunmak için derslerinizi güzel öğrenmeniz gerekiyor.  Hepinize iyi tatiller diliyor, güzel anılarla okula dönmenizi temenni ediyorum.”

Karneleri kendi elleriyle dağıtan ve çocuklara kitap hediye eden Başkan Mahçiçek, her bir çocukla ayrı ayrı ilgilendi. Kimi kendi yazdığı şiiri okudu, kimi de ezberlediği şiiri. Renkli görüntüler ve öğrencilerle eğlenceli sohbetlerin yaşandığı törende büyüklerinin elinden karnelerini almanın heyecanını yaşayan çocuklar, Onikişubat Belediyesi’nin kitap hediyeleriyle sevinçle yarıyıl tatiline girdiler.

Editör: TE Bilisim