Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü, Merkez Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek için hazırladığı “Körüklü Çizme”yi hediye etti.

Körüklü Çizme, Ege ve Akdeniz bölgelerinde ata binmeyi kolaylaştırması, tamamen hayvansal ürünlerden yapıldığından yazları ayak terini emmesi, romatizmayı engellemesi ve kışın da soğuk havayı geçirmemesi nedeniyle tercih ediliyor.

Günümüzde çok az ustası kalan eskinin zenginlik göstergesi, el yapımı Körüklü Çizme’lerin bugün siyasiler ve sanatçıların da aralarında yer aldığı birçok meraklısı bulunuyor. İçi keçi, dışı dana derisi, tabanı köseleden yapılan Çizmeler muhtelif renklerde üretiliyor.

Yürürken dosta güven düşmana korku veren ve taban ile topuk arasına yerleştirilen “Gıcırdak” ile tamamlanan çizmelerdeki körük sayısı kullanacak kişinin boyuna göre en az 7 en fazla 11 körük olarak ayarlanıyor.

Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü Ayakkabı Saraciye Atölyesinde Merkez Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek için hazırlanan “Körüklü Çizme” de Olgunlaşma Enstitüsü yetkilileri tarafından Başkan Mahçiçek’e “iyi günlerde kullanması” dileğiyle takdim edildi.

Editör: TE Bilisim