“Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi devam ettiği beşinci yılı dâhil eğitime ve öğrencilerin kitap okumasına ciddi oranda katkı sağladı.

Her yıl Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi tarafından 5’li ve 10’lu setler halinde sadece Onikişubat ilçesine değil, Kahramanmaraş’ta bulunan tüm okullara dağıtılan kitaplar, öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

“Okumadığın Gün Karanlıktasın” sloganı ile hayata geçirilen ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürütülen proje kapsamında, toplamda bu yıl da dâhil 250 Bin kitap basımı gerçekleştirildi. Projenin son yılında dağıtılan kitaplardan başarı oranlarını tespit etmek amacıyla sınava tabi tutulan öğrenciler, hiçbir zorunlulukları olmadığı halde sınavlara yoğun katılım gösterdi.

Büyük ses getiren projenin sadece son yılında 800.000 okuma elde edilirken, başladığı günden bu yana toplamda 1 milyon 660 bin okuma oranına ulaşıldı. Bu yıl en az 2,5 milyon okumanın hedeflendiği Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesinin 19 Nisan Cuma günü saat 14.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde dereceye giren öğrencilerin ödül töreni gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim