Kahramanmaraş Merkez Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 26 Haziran’da (bugün) rekreasyon alanında yapılacak Lavanta Dikim Uygulaması ile ilgili, bugün gerçekleştirilen Lavanta Eğitim Semineri’nde eğitimciler ve gazetecilerle bir araya geldi ve açıklamalarda bulundu.

Mahçiçek mesajında, “bir dünya projesi olan EXPO 2023’te böyle bir etkinliğin yapılması bizim için ayrıca güzel” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Kahramanmaraş’ımızda bugün doğaya dayalı güzel bir etkinlik var. Bundan böyle önümüzdeki dönemlerde teknolojiden daha önemli hale gelen, yaşadığımız alanların daha çok yeşil alanlardan oluşması, ağaçlarla, çiçeklerle donatılması gereken bir atmosfer olacak. Teknolojinin tahrip ettiği bozduğu tabiatımızı, doğa ürünleriyle, çiçeklerle ve ağaçlarla telafi etmeye çalışacağız. Bozulan doğayı yeşilliklerle güzelliklerle daha yaşanabilir hale getirmek önceliğimiz.

Uteskon çatısı altında Spark şirketinin bu güzelliği Kahramanmaraş’a tanıtması fevkalede önemlidir. Kendilerine de bu etkinliği şehrimizde yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.

Lavanta dikim projesinin EXPO 2023 Rekreasyon alanında yapılacak olması da ayrıca güzel. EXPO 2023 bir dünya projesi ve doğaya duyarlı iller bağlamında Onikişubat’ımıza ve şehrimize büyük bir yatırım yapıyoruz ve kalıcı eserler kazandırıyoruz.”

Editör: TE Bilisim