Çocuklara namaz kılma alışkanlığı kazandırmak amacıyla her yıl ara tatilde düzenlenen “Haydi Çocuklar Camiye” projesi kapsamında yüzlerce çocuk öğle namazında Kahramanmaraş Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Camiinde buluştu.

Türkiye genelinde organizasyonunu Server Yaşam Vakfı’nın yürüttüğü, 25 Ocak Sabah namazı ile başlayıp, 3 Şubat Yatsı namazı ile sona erecek, “Haydi Çocuklar Camiye” yarışmasına Kahramanmaraş’ta 3750 çocuğun, Türkiye genelinde ise 170 bin çocuğun kayıt yaptırdığı, “Haydi Çocuklar Camiye” yarışması kapsamında 29 Ocak Pazar günü Türkiye geneli düzenlenen “Cami Buluşması” programı Kahramanmaraş’ta Lider Gençlik Spor ve İzcilik Külübü Derneği tarafından Prof.Dr. Mahmud Es’ad Coşan Camiinde yaklaşık 600 çocuğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Program hakkında açıklama yapan kulüp başkanı Ahmet Özkul; “Namazını kıl, puanları topla, ödülünü al” sloganıyla düzenlenen “Haydi Çocuklar Camiye” yarışmasına “Kahramanmaraş’tan 4 bine yakın çocuğumuzun ilgi duyarak kayıt olması bizleri çok sevindirdi, bugün tüm Türkiye genelinde yapılan “Cami Buluşması” programına Kahramanmaraş’ta yağış ve soğuk bir kış günü olmasına rağmen, evlerinden çıkıp gelen yavrularımızı ve velilerini kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kulüp Başkanı Ahmet Özkul; “Haydi Çocuklar Camiye” yarışması vesilesi ile 10 gün boyunca 5 vakit namazla buluşan çocuklarımızın, değerli velilerimizin de katkıları ile inşaallah gönüllerine işledikleri namaz aşkıyla, namazlarını kılmayı alışkanlık haline getirmelerini temenni ettiğini, onlara bir ömür başarı dileklerini iletti.

Özkul; Cami buluşma programına katılım sağlayanlara, programı gerçekleştiren ekibe ve ikramlarından dolayı Büyükşehir Belediyesine gönülden teşekkürlerini iletti.

Program; Çocuklara balonlar hediye edilmesi, patlamış mısır ve meyve suyu ikramının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim