Geçen hafta yapılan Pazarcık Ziraat Odası seçimlerine katılan 75 delegeden 34’ünün oyunu alarak başkanlığa seçilen Hacı Ali Çiftepala, yönetimini de “Kemal Kozaklı, Salman Bayır, Ali Aktar, Salman Karpuz, Mustafa Kazcücü, A. Bülent Ganidağlı, Hayri Saman, Ali Toz, Vakkas Ovayolu, İsmet Akgün, Veli Top, Ali Çopurkuyu, İsmail Ortasöz, Mehmet Gıdık, Durmuş Gülüşür, Mehmet İşbara, Abdullah Akış, Aziz Güner, Ali Ekici, Samet Parlak” ile oluşturdu.

Oda seçimlerinde Pazarcık Ziraat Odasında başkan adayları Hacıali Çiftepala, Ahmet İlkhan ve Ali Genç başkanlık için yarıştı. Ziraat Odası Salonunda üç liste halinde yapılan seçimde; 75 delegenin 34’ünün oyunu alan Hacıali Çiftepala başkan seçilirken, Ahmet İlkhan 25 ve Ali Genç ise 15 oy alabildi. Seçimi kazanan Çiftepala, kendisine destek olanlara teşekkür ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Pazarcık Ziraat Odası Başkanlığını kazanan Hacı Ali Çiftepala, tarımın üstü açık bir fabrika olduğunu ancak bir taraftan doğal afetler, diğer taraftan girdi maliyetlerinin atmasıyla birlikte çiftçilerin üretirken çok zorluk çektiğini söyledi. Oda olarak çiftçilerin taleplerini hükümete ileterek maliyetlerin aşağıya düşürülmesi, pazarlama sorunlarının çözülmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Çiftepala, şöyle devam etti:

"Bu mücadele de çiftçimizin desteğini arkamızda görmek bize güç katacaktır. Hiç kimsenin korkusu olmasın aynı kararlılıkla çiftçimizin haklarını her ortamda savunmaya devam edeceğiz. Bu topraklarda üretim yapan çiftçilerimizin kıymetini bilmek zorundayız. Biz ürettiğimiz ürünlerle karnımızı doyuruyorsak bu nimetler için Allah’a şükrederken bu topraklarda üretimlerine devam eden değerli çiftçilerimize de teşekkürü bir borç bilmeliyiz. Tarlasında, bağında, bahçesinden çıkmayan, yılın her mevsiminde üretim yapan çiftçilerimize hizmet etmek onurlu bir görevdir. Çalışmalarımızı çiftçilerimize hizmet olduğu bilinci içerisinde sürdürüyoruz. Çiftçilerimizden gelen ve alın teri olan paranın karşılığını son kuruşuna kadar çiftçimize hizmet olarak götürmesek bunun hesabını veremeyiz.”

Her zaman çiftçinin yanında olacaklarını belirten Çiftepala “Çiftçimizin yüzünün gülmesi için, tüm kurum ve kuruluşlarla, ilçe tarım müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışacağız. Şahsımızı değil çiftçimizi düşünerek hareket edeceğiz” derken “Tüm delege arkadaşlarla her yıl istişare toplantıları yapacağım.Yatırım kararlarında, harcamalarda meclisle görüşmeler gerçekleştirerek hareket edeceğim, teşvike dayalı sabit yatırımlarla ilgileneceğim. Yönetim anlayışında ortak fikirlerle hareket edeceğim” dedi.

“Çiftçimize 24 saat hizmet vereceğiz” diyen Başkan Çiftepala “Herkese eşit davranacağız. Ekip olarak bu işi Allah’ın izni yapacağız. Yerel yönetimlerle istişareler yaparak projelerimizi gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim