Londra’dan ilk uçuşu gerçekleştiren Turizmci iş adamı Selahaddin Pınarbaşı Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’ı ziyaret etti. Başkan Yılmazcan, gurbetteki hemşerilerini direk uçuşla Kahramanmaraş’a getiren Pınarbaşı ve ekibine teşekkür ederek her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş kent tarihinde ilk yolcu uçağını direk uçuşla Kahramanmaraş’a indiren Turizmci İşadamı Selahattin Pınarbaşı Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’ı ziyaret etti. İmkanlar dahilinde ilçesine en iyi hizmeti yapabilmek adına ekibiyle birlikte çalışmalara devam ettiğini belirten Başkan Yılmazcan, Pazarcık’ın yurt dışı ile de bağlantılı bir ilçe olduğunu söyledi. Yurt dışında 200 binin üzerinde Pazarcıklı hemşerilerinin olduğunu ve hemşerileriyle bağlarını daha güçlendirmek için İçişleri Komisyon Başkanı ve meclis üyeleri ile Milano, Almanya’ya gittiklerini hatırlatan Başkan Yılmazcan, Pandemi nedeniyle erteledikleri İngiltere’ye de giderek hemşerileriyle kucaklaşacaklarını söyledi.

Geçen hafta Londra’dan Kahramanmaraş’a inen uçağın yolcularını güllerle karşılayan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan; “İçimizden çıkan ve Memleketimizin çocuğu Selahattin Pınarbaşı, 20 yıldan beri Londra’da yaşıyor. İngiltere’deki her Pazarcıklı bir girişimci hemşerimiz gibi turizm işiyle uğraşıyor. Kendisi girişimci yeniliklere açık çok değerli bir iş adamımız. Yıllardan beri hemşerilerimiz ilçelerine dönecekleri zaman aktarmalı uçaklar nedeniyle çok mağdur oluyorlardı. İstanbul üzeri Gaziantep’e geliyorlar, yollarda bir günleri geçiyordu. Yorgunluk, bıkkınlık ve zaman kaybı oluyordu.

BENDE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Selahattin Pınarbaşı kardeşim güzel bir organize yaparak yurt dışında yaşayan özellikle İngiltere’de yaşayan hemşerilerimizi Kahramanmaraş tarihlerimizde ilk defa Londra’dan özel izin alarak güzel bir tur düzenleyerek 160 yolucuyu Kahramanmaraş Havaalanına indirdi. Bu yolcuların yüzde 70’i Pazarcıklı hemşerimdir. Hemşerilerim önceki günlerde bize teşekkür etmeye geldiler. Kahramanmaraş’a 4,5 saatte geldikten sonra havaalanından 20 dakika sonra evimize geldik dediler. Herkese çok teşekkür ettiler. Bende hemşerilerim adına Pazarcık Belediye Başkanı olarak Selahattin Pınarbaşı beyefendiye teşekkür ediyorum. Hemşerilerim gurbet yerlerde çalışıyorlar bedel ödüyorlar, her ne kadar ekonomik yönden güçleniyorlarsa da biz şartları fiziki yönden hazır hale getirmemiz lazım. Bu yükü hafiflettiği için gidiş ve gelişleri rahatlattığı için hemşerim genç girişimci kardeşime teşekkür ediyorum. Belediye Başkanı olarak da kendisine bu plaketi tüm gurbetçi hemşerilerim adına veriyorum ” dedi.

İLK BİLET BENDEN

Yılmazcan, İngiltere ile her hafta karşılıklı seferler olmasının önemine değinerek: “İlk uçak biletini ben alacağım. Hemşerilerimiz 4,5 saat sonra memleketlerine gelecek. 1 hafta sonra geri İngiltere’ye gidebilecek. Bunu başarırsak ilimize ilçemize çok büyük katkı sağlarız” dedi

HER ZAMAN YAPACAĞIZ

Turizmci iş adamı Selahaddin Pınarbaşı’da ekibi adına plaketi alarak Başkan Yılmazcan’a teşekkür etti. Pınarbaşı şöyle konuştu; “Bende Başkanıma teşekkür ederim. Bizi güllerle karşıladılar. Çok memnun oldum. Gurur duydum. Pankartla karşıladılar bizi bırakmadılar. Başkanıma bize gösterdiği ilgi için alaka için teşekkürlerde bulunuyorum. İnşallah bir dahaki seferimize aynı ilgiyi ve sevgiyi bekliyoruz. Hiç şüphemde yok bu konuda, yapacağına da eminim çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz Kahramanmaraş’a karşılıklı haftada en az bir uçak indirebilmek. Şimdi şartları oluşturmak için çabalıyoruz ve şehrimizin ilgisinden de memnunum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan Turizmci iş adamı Selahattin Pınarbaşı’na plaket verdi

Editör: TE Bilisim