Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında periyodik aralıklarla ilçesindeki kamuya açık alanlarda dezenfekte işlemlerini sürdüren Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçe Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, hemşerilerine maske dağıttı.

Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs yaşamı olumsuz etkilerken, Pazarcık Belediyesi ekipleri ise vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve virüsle mücadelede etkin rol alarak hizmetlerini sürdürüyor. Pazarcıklılara hijyen seti dağıtımının ardından maske de dağıtan İbrahim Yılmazcan ilçenin farklı noktalarına kurduğu stantlarda hemşerilerine maske dağıtımı yapıyor. Korona Virüse karşı tedbir almada Türkiye’nin önde gelen belediyelerinden biri olarak dikkat çeken Pazarcık Belediyesi, vatandaşların en çok kullandığı alanlardan başlayarak tüm alanları dezenfekte etmişti. Caddeleri de dezenfekte eden Yılmazcan virüsü karşı  olağanüstü önlemler aldıklarını ve mücadeleye de aralıksız devam ettirdiklerini söyledi.

Belediye başkanlığına oturduğu gün makam odasının kapısını kaldırarak tüm Türkiye’nin dikkatini çeken Başkan Yılmazcan, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat ve önerileri ile ülke genelinde virüse karşı olağanüstü önlemler alınıyor. Bilim kurulumuzun tavsiyelerine Pazarcıklı hemşerilerim uymaya devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı olan 65 üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyoruz. Çalışmak zorunda olan hemşerilerimizin ise yardımına koşuyoruz. İlçemizin belirle noktalarında stant kurduk, stantda belediye görevlilerimiz vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtıyor. Biz o kadar büyük bir devletiz ki, gelişmiş ülkelerin sağlık çalışanları maskelere ulaşmada zorluk yaşarken, devletimiz vatandaşlarına ücretsiz maske dağıtıyor.”

Stantlardaki maske dağıtımının yanı sıra esnaflar da ziyaret edilerek maske verildiğine dikkat çeken Yılmazcan; “ilçemizde tüm esnaflarımıza da maske dağıtıyoruz. Çünkü onlar en çok vatandaşlarla temas halindeler. Ekiplerimiz tüm esnafımızdan başlayarak vatandaşlarımıza da maske dağıtımını sürdürüyor” diye konuştu. İlçenin girişindeki kontrol noktasını da ziyaret ederek güvenlik güçlerine başarılar dileyen Yılmazcan’ın yoldan geçen araçlara da maske dağıtması vatandaşları mutlu etti.

Editör: TE Bilisim