Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçe Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için resim yarışması başlattı.

‘Evde Hayat, Resimde Cumhuriyet var’ sloganıyla düzenlenen resim yarışması sokağa çıkma yasağı bulunanlardan ilkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsayacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Pazarcık’ta ‘Evde Kal ve Coşkuyla Kutla’ sloganıyla evlerde kutlanacak.

Sokağa çıkma yasağının olduğu ve Koronavirüs tedbirleri nedeniyle okulların kapalı olduğu bu süreçte ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin cumhuriyet sevincini yaşatmak isteyen Pazarcık Belediyesi dev bir organizeye daha imza attı. Kendisi de bir eğitimci olan Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’ın talimatıyla İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine yönelik cumhuriyet coşkusunu anlatan resim yarışması düzenlendi.

26 Nisan 2020 Pazar gecesi saat 23.59’a kadar resimlerini çizen öğrenciler Pazarcık Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarının özel mesaj bölümüne yaptıkları resmin üzerine isim soyisim, okul ve sınıfını yazdıktan sonra tam ekran fotoğrafını çekerek atabilecekler. Özel mesaj bölümüne gelen fotoğraflar ise Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği jüri üyeleri tarafından oylanacak. Dereceye giren İlkokul ve Ortaokul birincilerine tablet, ikincilere bisiklet ve üçüncülere ise eşofman takımı hediye edilecek.

Yarışmaya en son 26 Nisan 2020 Saat 23.59 saatine kadar katılım sağlanabilecek. Yarışmaya Pazarcık’ta ikamet eden ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılabilecek. Öğrenciler çizdikleri resmin üzerine isim, soyisim, okul ismi ve sınıfının yer aldığı bilgileri ekleyecek. Yarışmaya katılan öğrenciler çizdiği resmin tam ekran fotoğrafını çekerek Pazarcık Belediyesinin sosyal medya hesaplarının özel mesaj bölümüne atabilecek.

Çizilen resimler mesaj bölümüne iletildikten sonra telefon numarası ve adreste eklenecek. Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen jüri üyelerince değerlendirme 28 Nisan’da yapılarak kazanan öğrenciler açıklanacak. Hediyeler ise 30 Nisan 2020 Perşembe günü sahiplerine ulaştırılacak.

Editör: TE Bilisim