Kahramanmaraş/Pazarcık (SHA)- Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren salça üreticileri, talebe karışık vermek için gece gündüz çalışıyor.

Biberiyle ünlü Kahramanmaraş'ta kışlık hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar salça üretimine hız verdi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi yukarı mülk köyünde salça üretimi yapan Zübeyde Önder Katırlı, “Çiftinin geçim kaynağı Maraş biberi üzerine. Kendi tarlasında ürettiği biberden hem sofralık acı biber hem de salça üretimi yapıyor. Ev ekonomisinin çarkını biberle döndüren aile, yılda 500 kilo sofralık  biber, 1 ton da salça üretimi gerçekleştirdik” dedi.

Acı biber salçasının kilosu 150 liradan satan hatta yurt dışına ihraç eden Katırlı, “İç piyasada sofralık biberin kilosunu 130 liradan satılıyor. Kaliteli acı biberi tercih eden kadınlar, kışın yemeklerde kullanılmak için odun ateşinde büyük tavalarda pişirip cam kavanozlara koydukları salçaları büyük zahmet ve emekle hazırlıyor. Küf ve bakteriyi geç tutması ve tamamen ev yapımı olması yönünden sağlıklı bir besin olarak kabul edilen geleneksel ev yapımı salça, yıllardır mutfakların vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim