Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti teşkilatına 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde gösterdikleri gayret için teşekkür ederek Yüksek Seçim Kurulu’nun ilan ettiği resmî sonuçlara göre Türkiye’deki belediyelerin yaklaşık yüzde 54’ünü AK Parti adaylarının kazandığını, AK Parti’nin yüzde 44 gibi önemli bir oy oranı elde ettiğini söyledi.

Cumhur İttifakı’nın da oy oranının yüzde 51, kazanılan belediye başkanlığı sayısının da 990 olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin değerlendirmesinin yapıldığını, illerde 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu da göz önünde bulundurarak teşkilatlardan adaylara kadar tüm eksikleri, hataları tespit edeceklerini kaydetti.

Gelecek seçimlerin 2023 yılında yapılacağını ve o seçime 22 yıllık tecrübesiyle bambaşka bir AK Parti olarak milletin karşısına çıkacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yunus Emre’nin ‘her dem yeniden doğarız’ mesajına uygun şekilde kendimizi sürekli yenileyerek, sürekli tazeleyerek maziden atiye kurduğumuz köprüyü daha da güçlendireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün AK Parti’nin kapısından içeri giren herkese bu yol sonuna kadar açıktır. Bu makamlar kimsenin tapulu malları değildir. İhtirasları, hırsları veya kifayetsizlikleri yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak, âdeta AK Parti’de gözünü açan ve hayatının en verimli yıllarını bu çatı altında geçiren bir nesil siyasette yetiştirdik” diye konuştu.

Milletvekili ve teşkilat yöneticilerinden şehirlerine döner dönmez, vakit kaybetmeden 2001 yılından bugüne kadar AK Parti’de görev almış, gönül vermiş herkese ulaşmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi teşkilatına, kendi teşkilat mensubuna vefa göstermeyen, şehrine, ülkesine ve milletine de vefa gösteremez. Zaten AK Parti’ye gönül verenleri kucaklamak demek, milletimizin yarıdan fazlasını peşinen bu dairenin içine almak demektir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar yaptıklarıyla Türkiye’yi demokrasiden ekonomiye, altyapıdan dış politikaya kadar her alanda kendi ayakları üzerinde duran, gerçek anlamda bağımsız bir ülke hâline getirmeye çalıştıklarına vurgu yaparak, “Rabbim ömür, sağlık ve imkân verdikçe kendim de bu yolda tüm gücümle yürümeye devam edeceğim. Hiç şüphe yok ki Allah doğruların yardımcısıdır” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin yerel seçimler çalışmalarına “memleket işi gönül işi” diyerek başladıklarını anımsatarak, “Kentsel  dönüşüm, benzersiz şehirler, akıllı şehirler, sosyal belediyecilik, yatay şehirleşme, halkla birlikte yönetim, tasarruf ve şeffaflık, değer üreten şehirler” başlıklarıyla açıkladıkları temel ilkelere bağlı kalarak AK Parti kadrolarının şehirleri yöneteceklerini anlattı.

Editör: TE Bilisim