Kahramanmaraş’ta iktidar partisinin üç milletvekilinin ismini eserlere verilmesi “AK Parti, kendini her yerde yaşatıyor” yorumlarına neden oldu.

AK Parti’nin 26 ve 27. Dönem Kahramanmaraş milletvekili olan İmran Kılıç’ın ismi, 2019’da büyükşehir belediye başkanı seçilen Hayrettin Güngör tarafından Önsen bölgesine yapılan köprüye verildiği açıklandı. Kılıç’ın 2021 yılında aramızdan ayrılmasının ardından köyü olan Cüceli civarına yaptırılan Önsen Köprüsü ve Bulvarına merhum vekilin ismi verildi.

Büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör, eski Kanlıdere’nin hemen yanı başına yapılan yeni köprüsüye de 21 ve 22. Dönem milletvekilliği yapan Ali Sezal isminin verildiğini duyurdu. Sezal, vekillikten önce de 89-99 yılları arasında il belediye başkanlığı yapmıştı. Oğlu Mehmet Cihad Sezal da 27. Dönemde AK parti milletvekili olarak TBMM’de olarak yer alıyor.

Bu arada 23. Dönem milletvekili olarak TBMM’de yar alan Kahramanmaraşlıların sevdiği bir isim olan Dr. Cafer Tatlıbal’ın ismi de Merkez Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Gazipaşa Mahallesinde yapılan Gençlik Merkezine verildi. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da, Kahramanmaraş’ın ‘Cafer Abİ’si olan merhumun isminin gençlik merkezinde yaşatılacağını söyledi.

Sırada hangi AK Partilinin isminin yapılan eserlere verileceği de merak ediliyor.

İMRAN KILIÇ KİMDİR?

Kahramanmaraş - 1957, Babasının adı Ejder, annesinin adı Hatice’dir

İlahiyatçı; Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans eğitimini aynı fakültede tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki il müftülüğü ve ilçelerde müftülük görevlerinde bulundu.

26. Dönemde Kahramanmaraş Milletvekili seçildi.

Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeliği yaptı.

İyi düzeyde Arapça bilen Kılıç, evli ve 3 çocuk babasıydı.

8 Kasım 2021’de vefat etti.

ALİ SEZAL KİMDİR?
 

Kahramanmaraş - 1946, Türk siyasetçidir.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur.

Çiftçilik, Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Spor Kulübü Yöneticiliği, TBMM XXI. ve XXII. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği yapmıştır.

Evli ve dört çocuk babasıydı.

17 Temmuz 2022’de vefat etti.

CAFER TATLIBAL KİMDİR?

Kahramanmaraş – 1945 doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Nevruz'dur.

Tıp Doktoru; İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi.

İhtisasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp Anabilim Dalı'nda tamamladı.

Van Devlet Hastanesi'nde uzman hekim olarak çalıştı.

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Klinik Şefi, Kemali Beyazıt Fizik Tedavi Hastanesi Başhekimi, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü, SHÇEK Genel Müdür Vekili olarak görev yaptı.

MTTB 54. Dönem Genel İdare Kurulu Üyeliği, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Üyeliği, Türkiye Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği gibi sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı.

Tatlıbal, evli ve 4 çocuk babasydı.

Editör: TE Bilisim