AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik sosyal medyada yapılan saldırılara tepki göstererek, "Bu kurulan haysiyetsiz cümlelerin kadınlar olarak sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

AK Partili Öçal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Özlem Zengin'e yönelik son günlerde kurulan cümlelerin hakaret içerdiğini belirtti. Öçal, "Kadına karşı kurulan her cümle, kullanılan dil bir insanın, bir topluluğun genel kültür seviyesini, medeniyetini, insanlığını göstermektedir. Siyasi mücadele içinde, tartışmalar, rakibinin söylemleri, görevleri konusunda tartışmak demokrasimizin en doğal pratiğidir. Bu tartışmaları yaparken muhatabınız kadınsa, kaba ve aşağılayıcı bir erkek dili kullanmak hangi kültürün, hangi geleneğin, hangi ahlakın, hangi medeniyetin göstergesidir?" dedi.

Öçal, Özlem Zengin'e ilişkin sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Mert Yaşar isimli kullanıcıya da tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Dün devam eden bir tartışmanın devamı olarak; avukat ve hukukçu Mert Yaşar, sosyal medya üzerinden AK Parti Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'e çok ağır hakaret içeren, iğrenç bir paylaşımda bulunmuştur. Bu paylaşımı zikrederek burayı da gündemimizi de kirletmek istemiyorum. Bu lağım ağızlı şahsın, bir hukukçu ve bir avukat olarak bunu yapabilmesi de ayrı bir rezilliğin örneğidir. Günlerdir yürüttüğünüz linç kampanyanız sonuç vermiş FETÖ-HDP-CHP ortaklığında yürütülen itibarsızlaştırma ve hakaret girişiminiz insanlık değerlerini çiğneyen bir boyuta evrilmiştir. Oysa muhalefet olmanın da bir ahlakı, haysiyeti, şerefi olması gerekmez mi? Kendi teşkilatlarınızda yaşadığınız, hatta köklü bir gelenek haline getirdiğiniz taciz, tecavüz pratiklerinizi seviyesiz, siyasi bir dile dönüştürmeniz toplumun ahlak, değer anlayışına ne kadar taban tabana zıt olduğunuzu da göstermiştir. Bu kadınlara karşı kullanılan çirkin imalar sizin eseriniz! Güttüğünüz siyasetin ulaştığı noktayla gurur duyabilir, eserinizle övünebilirsiniz."

Öçal, Özlem Zengin'in yanında olduklarını vurgulayarak, "Bağımsız Türk yargısından Mert Yaşar denen mahlukatın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor, bu kurulan haysiyetsiz cümlelerin kadınlar olarak sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyurmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim