CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un Kahramanmaraş ile ilgili su, iftar yemekleri ve Germenicia Antik Kent’i gibi iddialarına karşılık, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’den geldi.

Özdemir mecliste yaptığı konuşmada, uygulamaların farklı boyutlarda yapıldığını anlatarak şu sözlere yer verdi;

“Kahramanmaraş'ta su fiyatlarına herhangi bir zam yapılmadığı gibi Büyükşehir Belediye Başkanımızın ilk icraatı, Kahramanmaraş'ta ihtiyaç sahibi ailelere kişi başı 2,5 ton ücretsiz su verilmeye başlanmıştır.

İftarla ilgili... Elbistan'da iftar verilmediğini söyledi. Bilgi eksik, bütün Kahramanmaraş'ta artık toplu iftar verilmiyor. Çünkü iftar bedellerini, ihtiyaç sahibi ailelere yerinde, ailelerin bulunduğu evlerde vermek yöntemiyle bir değişiklik yapıldı. O nedenle, sadece Elbistan'da değil Kahramanmaraş'ın tamamında artık toplu iftar verilmiyor.

Germanica'yla ilgili... Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemizin ortak çalışması var. Şu anda kazı çalışmaları devam ediyor, üçüncü aşama kazı yapılıyor. Üçüncü aşama kazı da bittiğinde mozaikler açılacak.

Bir noktada hemfikiriz, Germanica dünyanın en gelişmiş medeniyetinin bulgularını içeriyor. Çok yüksek bir medeniyetin göstergesi olan bulguları üçüncü aşama bittiğinde de kamuoyunun bilgisine sunacağız ve hizmete açacağız."

Kaynak: https://www.dirilishaber.com.tr/ozdemirden-oztuncun-iddialarina-mecliste-cevap-17747h.htm

Editör: TE Bilisim