İstanbul Ekonomi Araştırma ve Danışmanlık A.Ş. gerçekleştirdiği son anketi yayınladı. Ankete AK Partililerin ekonomiye güvenmemesi damgasını vurdu.

EKONOMİ KÖTÜ DİYENLERDE DEV ARTIŞ!

https://www.milligazete.com.tr/haber/9080349/son-anket-ortaya-cikardi-ak-partililer-de-erdogana-guvenmiyor haberine göre; gerçekleştirilen anketlerdeki verilere göre, ekonominin bugününü kötü/çok kötü olarak değerlendirenler 2021 yılında artış gösterdi. Söz konusu oran Ocak 2021’de %68 iken sene sonunda döviz krizinin de baş göstermesi ile birlikte %79 seviyesini buldu. 

AK PARTİ VE MHP SEÇMENİ DE EKONOMİNİN KÖTÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

'Bugün itibariyle ekonominin nasıl olduğunu düşünüyorsunuz?' sorusuna verilen yanıtlarda yılın son aylarda büyük bir değişim yaşandı. Özellikle AK Parti ve MHP'li seçmenlerin Ekim-Kasım ve Aralık aylarında ekonominin kötü gittiğine yönelik yanıtları yükselmiş durumda. AK Parti seçmenlerinin yaklaşık yüzde 42'si Ocak ayında ekonominin kötü gittiğini söylerken; Aralık ayında bu oran yüzde 60'a yaklaştı. 

VATANDAŞ UMUTSUZ 

Rapor verilerine göre, ''Önümüzdeki bir sene içerisinde ekonominin nasıl olacağını düşünüyorsunuz?'' sorusuna verilen yanıtlar, Aralık ayına geldiğinde döviz krizi ile birlikte değişti. Şubay ayında 'çok daha kötü, çok kötü' yanıtı yüzde 43'e kadar gerilirken; Aralık ayına geldiğimizde bu oran yüzde 54'e ulşamış durumda.

VATANDAŞLARA GÖRE FİYAT ARTIŞLARI SÜRECEK

''Önümüzdeki 3 ay içerisinde gıda fiyatlarının nasıl değişeceğini düşünüyorsunuz?'' sorusuna Aralık ayında cevap verenlerin yüzde 73'ü gıda fiyatlarının artacağını düşünüyor. 

AK PARTİLİ SEÇMENLERİN YÜZDE 36'SI GIDA FİYATI ARTIŞLARINI EKONOMİ YÖNETİMİNE BAĞLIYOR 

Gıda fiyatlarındaki artışında CHP, İYİ Parti ve MHP seçmeninin çoğunluğu sorunun ekonomi yönetiminde olduğunu düşünüyor. AK Parti seçmeninin %27 si ve MHP seçmeninin %17 si, fiyat artışlarının sebebinin zincir marketlerin belirledikleri fiyatlar olduğunu düşünüyor.

Editör: TE Bilisim