CHP Kahramanmaraş İl Başkan Adayı Kibar Özdemir “Şuna inanıyorum ve herkes de bilsin ki delegenin iradesinin hiç kimse ama hiç kimse önüne geçemez. Cumhuriyet Halk Partisi delegelerinin aklı da var, irfanı da var, vicdanı da vardır. Emeği önceler, onlar için emek en yüce değerdir” dedi.

CHP Kahramanmaraş İl Başkan Adaylığını 16 Ocak’ta açıklayan Kibar Özdemir, Arsan Center’da düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Eşi Mehmet Özdemir ve bazı delegelerin de hazır bulunduğu toplantı da CHP Kahramanmaraş İl Başkan Adayı Kibar Özdemir, projeleri ve çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Siyasi konuşmasına başlamadan önce Elazığ ve Malatya’da yaşanan depreme değinen Özdemir, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.  Biliyorsunuz yaşanan bu depremin ardından gözler şehrimizden geçen fay hattına çevrildi. Olası bir depremde yaşanacak felaketlerin önlenebilmesi için yetkililer bir an önce harekete geçmelidir” dedi.  

Partisinin 9 Şubat’ta yapılacak olan İl Kongresine çalışmalarını aralıksız sürdürerek hazırlandığını belirten Özdemir, il başkanlığına aday olan il başkanı Esat Şengül ve Merkez Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş’e de başarılar dileyerek; “3 adayın olması partimiz için bir zenginliktir. Kararı delegelerimiz verecektir” dedi.

ORTAK AKIL İLE HAREKET EDEN BİR YÖNETİM

CHP’nin Kahramanmaraş’ta bir milletvekili olduğunu hatırlatan Özdemir; “Ben seçildiğim takdirde milletvekilimiz Ali Öztunç’un yükünü hafifletmek, ilçelerimizin tamamını kucaklayabilen bir çalışmayı hedefliyorum” diyerek, şunları kaydetti:

“Bu çalışmanın temel noktası ‘Ortak Akıl’ ve bu ortak aklın yanı sıra istişare, şeffaflık ve siyasi ahlakın egemen olduğu bir anlayış olacak. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, toplumun tamamını kucaklayan, Kahramanmaraş’ımızın yararına olan söylemleri destan edip yolumuza yürümek istiyoruz.  Türkiye’nin içerisinde bulunduğu koşullar hepimizin malumu. Gelinen bu noktada CHP Türkiye’nin umududur. Bu umudun büyümesi ve iktidara gelmesi lazım. Bu anlayışla Kahramanmaraş’ta bizlerde elimizi taşın altına koymakla mükellefiz.”

Projelerini de sıralayan Özdemir; şunları anlattı:

CHP Tüzüğü’nün öngördüğü maddeleri ve yönetmeliği eksiksiz hayata geçirmek.

Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin ‘Altı Oku’ özümsemesi ve sosyal demokrasinin içselleştirilmesine katkı sunmak için parti okulu açıp, sürekliliğini sağlamak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasi kararlarında işçi, emekli, ev kadını, iş insanı,  esnaf ve sivil toplum örgütlerinin aktif birer paydaş olmasını sağlamak.

Tüm ilçe örgütlerimizin katılımı ile Cumhuriyet Halk Partisi programının, halka anlatılabilmesin de ortak bir dil geliştirmek için düzenli eğitim seminerlerinin verilmesini sağlamak.

Bütün ilçelerimizin eşit bir şekilde desteklenmesini sağlamak, ilçelerimizin ekonomik, sosyal, siyasal yapılarına uygun projeler sunmak.

Bir gençlik ve kadın hareketinin önceleyen çalışmaların temellerini atmak.

Gençlik radyosu açmak. Kadın ve gençlik lokali açmak. Bilişim merkezi oluşturmak.

Üretim atölyeleri açarak kadınların güçlendirilmesini sağlamak.

Cumhuriyet Halk Partisi de milletvekilliği, il, ilçe, belediye başkanları ve meclis üyelerinden oluşan danışma kurulunu oluşturmak. İnsan kaynakları merkezi kurmak.”

3 MİLLETVEKİLİ 4 BELEDİYE BAŞKANI KAZANDIRACAĞIZ

İddialı konuşan CHP başkan adayı Özdemir, il başkanı seçildiği takdirde Kahramanmaraş’ta milletvekili sayısını 3’e ve belediye başkan sayısını da 4’e çıkaracağının önemle altını çizerek; “Ben bunun için aday oluyorum. CHP iktidara yürürken bizler de o yolda taşları tek tek yerine koyacağız” dedi.

100 yıldır Kahramanmaraş’ta ilk defa bir kadının il başkanlığına aday olduğuna vurgu yapan Özdemir; şunları söyledi:

“İlk defa bir kadın çıkmış, ‘Ben il başkan adayıyım’ diyor. Bu bile tek başına Kahramanmaraş için büyük bir önem taşımaktadır. Eğer il başkanı seçilirsem 81 ilde Kahramanmaraş konuşulacak. Bütün bürokrasinin kapıları açılacak, bizim söylediğimiz her şey manşet olur. Ben sıradan bir il başkanı olmayacağım.

2 evladı olan bir anneyim. Kahramanmaraş’ta 4 tane sivil toplum örgütünün il başkanlığını yaptım. Girişimci Kadınlar Derneğini kurduğumda 7 kadınla zorluklarla bir araya geldik. Bu gün 170 tane kadın girişimci oldu. Bugün Kahramanmaraş’ta mikro kredi varsa altında benim imzam var. Yaklaşık 7 bin kadın evine ekmek götürüyor.

Yani şunu söylemek istiyorum; çalışırsanız, niyetiniz halis olursa toplum her zaman sizin yanınızda olur. Siyasetçi, toplumu kucaklamalı, bulunduğu mevki makama güç vermek zorunda. Şehrimizin sorunlarını hiç kimseden korkmadan, çekinmeden, yiğitçe, dürüstçe ifade edebilmek gerek. Sorunları içimizden ya da kısık sesle söylersek olmaz. Siyasetçiler doğruları çekinmeden söylerse toplumda güç alır. Biz bunu yapacağız.”

Kahramanmaraş’ın seçilmiş ilk kadın milletvekili olduğunu ifade ederek: “1999 Yılında bu şehirde seçilmiş ilk kadın milletvekiliyim. Partimiz Türkiye barajını aşamadı mazbatamı alamadım ve gönüllerin milletvekili oldum. O zaman bana “Bertiz’e gitme CHP’ye oy gelmez” dediler. Dinlemedim, Bertiz’in bütün köylerini yine kış ayında arabalar gitmiyor, çamurların içerisinde tek tek yürüyerek adım adım gezdim. Orada yaşayanlarla tek tek konuştum, dinledim, dertleştim ve o zaman Bertiz’den tarihin en yüksek oyunu aldık. Topluma doğruları anlatırsanız doğru sonuç alırsınız” dedi.

CHP DELEGESİ İÇİN EMEK EN YÜCE DEĞERDİR

11 İlçede delegeleri tek tek ziyaret ettiğini belirten Özdemir; “Neden aday olduğumu arkadaşlarıma anlatıyorum. Delegemizin çok güzel bir teveccühü var. Şuna da inanıyorum herkes de bilsin delegenin iradesinin hiç kimse ama hiç kimse önüne geçemez. Cumhuriyet Halk Partisi delegelerinin aklı da var, irfanı da var, vicdanı da vardır. Emeği önceler, emek en yüce değerdir. Bu duygu ve düşünceyle kongre salonuna gelir” diye konuştu. İl Başkanlığı yarışının eşit şartlarda olmadığını ifade eden Özdemir; şunları anlattı:

“İl Başkanı Esat Şengül ve Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş de bildiğiniz üzere il başkanlığına adaylar. Başarılar diliyorum. Ancak ben sizlerin aracılığı ile soruyorum; bir siyasi partinin her hangi bir kademesinde, yönetim kurulunda olan bir insan seçime giderken istifa ediyor mu? Ediyor. Belediye meclis üyesi adayı olsanız dahi yönetim kurulundan istifa etmeniz gerekiyor. Daha sonra adaylık başvurusu yapabiliyorsunuz. İki değerli başkanımız neden istifa etmedi? Cumhuriyet Halk Partisinin koltuğunu, binasını, telefonunu, faksını, sekreterini, bütçesini vs partinin her türlü imkanını kullanıp delegeden oy istiyorlar. Bana göre bu yanlış, anti demokratik bir yöntem. Siyasi ahlakın gereği iki başkanın da o adaylık açıklamalarından önce istifa etmeleri gerekiyordu. Yarışımızın koşulları eşit değil.  Bizim niyetimiz halis, doğru bulduğumuz yolda, doğru adımlarla hedefimize yürüyeceğiz.”

BASIN MENSUPLARI BENİM YOL ARKADAŞIM

Basın mensuplarının cesursa şehrin sorunlarını yazdığını da ifade eden Özdemir; “Ben öncelikle şehrimizde görev yapan basın mensuplarımıza teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Kahramanmaraş’ın sorunlarını özgürce, cesurca yazıyorlar, gündeme getiriyorlar. Ancak siyasi destek alamadıkları için onların sesi yarım kalıyor. Bir şehirde muhalefet partileri konuşmazsa, sorunların üzerine gitmezse çözüm üretilmez. Ben seçilirsem basın mensubu arkadaşlarımızla sık sık bir araya gelip, sorunları ve çözüm önerilerini sunacağım. Benim 40 yıllık siyasi hayatımda basın mensupları yol arkadaşım oldu, bundan sonra da öyle olacak” dedi.

Özdemir konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Editör: TE Bilisim