CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, kutlanmakta olan Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı:

Bugün 24 Kasım öğretmenler günü öncelikle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum. Gönül isterdi ki bugün farklı şekillerde kutlansın öğretmenler günü'nde tüm öğretmenlerin yüzünde mutluluk ve Umut olsun. Böyle bir günü davul ile zurna ile halaylar ile mutlu bir şekilde kutlayalım.

Oysa geldiğimiz noktada öğretmenlerimiz mutsuz gelecekten umutsuz.

Çocuklarımıza yani geleceğimize şekil veren en kıymetli varlıklarımız öğretmenlerimiz maalesef hak ettikleri yerin çok çok uzağımdalar. Bugün öğretmenlerimizin %90'ı nasıl bir ek iş yaparım diye düşünüyor yine %91'i çocuklarının ihtiyacını karşılayamadığını düşünüyor öğretmenlerimizin %74'ü hak ettikleri değeri görmediğini düşünüyor.

Ve maalesef bütün bunlara rağmen ömrünün 15-20 yılını bu mesleğe vermiş insanları tekrar tutup bu iktidar uzmanlık sınavına soktu. Çok merak ediyorum ömrünün 20 yılını bir mesleğe vermiş insanın sınava sokulması ve uzman unvanını alabilmesi için bu sınavdan geçen not almasını istemek hangi vicdana sığar? Bu yanlış uygulama ile öğretmenlerin onurunu incittiniz. Öncelikle ivedi olarak bu yanlıştan vazgeçilmesini istiyoruz. Ve yine çok merak ediyorum öğretmenlere uzmanlık sınavı zulmünü layık görenler acaba KPSS sınavına girseler 70 puan aşabilirler mi? Aslında uzmanlık sınavı bu ülkeyi idare eden ve üst düzey bürokraside oturanlar için uygulanmalı.

Çok ivedi bir biçimde öğretmenlerimizin hak ettikleri değeri görmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır insanlık onuruna yakışan öğretmenlik mesleğine yakışan bir ücret alabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Ve öğretmenlerin karşısında kulağını karıştıran değil onları dinleyen bakanlar ve bürokratlar o koltuğa oturtulmalıdır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bizleri yetiştiren bugüne getiren geleceğimize yön ve şekil veren Fikri hür vicdanı hür irfan-ı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor önlerinde saygı ile eğiliyorum.

Editör: TE Bilisim