CHP Onikişubat ilçe başkanı Ünal Ateş, “şirazesi kayan iktidar artık akıl mantık dışı işler yapmaya o kadar fazla hız verdi ki her gün yeni bir skandala imza atıyor” ifadesini kullandı.

Whatsap üzerinden gazetecilere açıklamada bulunan CHP’li Ünal Ateş, “Hafta sonu memurları neye zorluyorsunuz?” diye sorarak şunları kaydetti:

“Sayın basın mensupları Aziz Milletim; şirazesi kayan iktidar artık akıl mantık dışı işler yapmaya o kadar fazla hız verdi ki her gün yeni bir skandala imza atıyor.

Hafta sonu öğrencileri ve velileri biraz da mecbur tutarak Türkiye'nin dört bir yanından Adana'ya yığan iktidar Şimdi de devlet memurları üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

28 29 Mayıs'ta İstanbul'da açılışı yapılacak olan millet bahçesi için başta Çevre Şehircilik Bakanlığı olmak üzere birçok kurum ve kuruluşta devlet memurlarının bu açılışa katılması için memurlar üzerinde baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Cuma günü saat 4'te otobüslerle alınacak memurlar İstanbul'a götürülecek pazar günü akşam geri döndürülecekler. Şimdi buradan iktidar sahiplerine sormak istiyorum

1- Kamu kurum ve kuruluşunda çalışan devlet memurları ile ilgili  şube müdürleri toplantı yapıp bu programa katılmanın zorunlu olduğu zorunlu mazeret haricinde herkesin bu programa katılmasının gerektiğini söylediler mi?

Söylediler ise bunu hangi yetki ile yaptılar kanunun hangi maddesine göre insanları zorunlu olarak şehir dışında bir açılışa götürüyorsunuz?

2-Pazar günkü Toplantıdan sonra Konya'ya dönen gençleri taşıyan otobüsün yaptığı kazada 3 kişi hayatını kaybetti Allah göstermesin böyle bir olayın tekrarı durumunda Bunun sorumlusu kim olacak?

3- Bu açılışa gidecek Memurlara geçici görevlendirme yazılacağı bunlar ile ilgili yolluk ve harcırah ödeneceği bilgisi bize intikal etmiştir bu işin maliyeti ne olacak 81 ilden gelen memurların hepsinin yol masrafı harcırah ve diğer masraflar toplamda ne kadar tutacak bu Para nereden çıkacak?

4- Devlet memurları mesai haricinde ancak ve ancak afet olağanüstü şartlar ve kurum için çok önemli toplantılar durumunda geçici görevlendirme ile şehir dışına gönderilebilirler. Ülkemizde bizim bilmediğimiz afet ve olağanüstü bir durum mu var yoksa kurum içi bir toplantı mı var? Hangi sebeple geçici görevlendirme yapacaksınız yaptığınız bu geçici görevlendirme ilgili kanun maddesi ile çelişiyor bu durumda suç işlemiş olmuyor musunuz?

Bu durumdan son derece rahatsız olan devlet memurları işlerinden olma veyahut şu ya da bu şekilde yaftalama korkusuyla karşı karşıyadır bu yaptığınız uygulama hukuksuzdur bu yaptığınız uygulama insan haklarına aykırıdır bu yaptığınız uygulama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kanunlarına aykırıdır.

AKP olarak yapacağınız Parti toplantıları için insanları korkutarak mecbur tutarak çağırmayın ve devletin size verdiği yetki ve gücü olumsuz yönde kullanmayın. Bu ülkenin kamu yöneticileri ve memurları sizin partinizin emir eri değil bu devletin onurlu ve şerefli birer memurudur.”

Editör: TE Bilisim