CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, AK Partili Celalettin Güvenç’in Pazar günü boyalı festivalinde yaptığı konuşmaya tepki gösterdi.

Ateş, whatsap üzerinden gazeteciler ile paylaştığı açıklamada “İktidar partisi kan kaybettikçe saldırganlığı artmakta ve maalesef ağızlarından çıkan lafları kendi kulakları işitmemektedir. Siyasette eleştiri hakkımız her zaman saklıdır. Fakat siyaset yapış tarzımız kimseye hakaret etmeme yönünde gelişmiştir. Ama maalesef bazen bazılarına anladığı dilden konuşmak gerekiyor” diyerek, şunları kaydetti:

“Bürokrasiden gelen ve devlet  terbiyesi aldığını düşündüğümüz Fakat bu konuda yanıldığımız tipik bir sokak kabadayısı ağzıyla konuşan AKP Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Çağlayancerit'te yaptığı konuşmada "iktidar ite kopuğa bırakılamaz" ifadelerini kullanmıştır. Bu sözler bu ülkede siyaset yapan tüm siyasi parti üyelerine yapılmış bir hakarettir. Öncelikle kem söz sahibine aittir düsturundan sözü Kendisine iade ediyoruz. Bu ülkede iktidarın dışındaki bütün siyasi partiler bu ülkeyi yönetmeye talip partilerdir AKP'ye nasıl halkoylarıyla icazet verdiyse bundan sonraki yapılacak seçimde de halk kime icazet verirse o Parti ya da partiler gelir ülkeyi yönetir. Ülke yönetmeye talip Vatanını milletini seven hiçbir siyasetçiye bu sözü söyleyemezsiniz.

Şimdi Sayın Celalettin Güvenç'e anladığı dilden birkaç cümle söylemek istiyorum: Sayın Celalettin Güvenç it kopuk arıyorsan devletin hazinesine çökenlere bak it kopuk arıyorsan gemileri ile uyuşturucu ticareti yapanlara bak eğer İt kopuk arıyorsan hazine arazilerini Talan edenlere bak lüks arabalar içinde pudra çekenlere bak Devleti dolandırıp soyup soğana çevirenlere bak tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlere bak it kopuk arıyorsan çevrene bak...

Ve bir aynaya bak kendine şu soruyu sor "Ben Çağlayan ceritlilere kaç defa Çağlayancerit Kahramanmaraş yolunun yapılacağına dair söz verdim? Seçimlerden önce 15 Temmuz okulunun spor salonunda 3000 ÇağlayanCerit liye Çağlayancerit suyunun Antep'e verilmesi ile ilgili verdiğim sözü tuttum mu?

Her seçim dönemi söz verip bu halkı kandırmaktan dolayı yüzüm kızarmış mı? Acaba verdiğimiz sözleri tutamıyorsak yüzümüz niye kızarmıyor?"

Ağzımızı bozarak sesimizi yükselterek acaba muhalefeti susturur muyuz diye düşünüyorsan çok beklersin.

Seni bu kem sözlerinle baş başa bırakıyor O sözleri sana iade ediyoruz.”

CELALETTİN GÜVENÇ KİMDİR?

“1959 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu.

1983 yılında İstanbul Hukuk Fakültesini iyi derece ile bitirdi. 1990-1991 yıllarında 1 yıl süreyle ABD'nin Atalanta kentinde dil eğitimi aldı. Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Hukuku Anabilim Dalı İdare Hukuku Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı.

Mahalli İdareler Dergisi yayın danışmanlığı (1997-1998) yaptı. Çeşitli mesleki dergilerde Türk Belediye ve idare mevzuatı hakkında makaleleri yayımlandı.

1984 yılında İçişleri Bakanlığında Kaymakam Adayı olarak kamu hizmetine başladı. Sırasıyla Zonguldak Devrek, Çorum Kargı, Hatay Altınözü, Şırnak Beytüşşebap, Gümüşhane Kürtün Kaymakamlığı yaptıktan sonra 2 yıl süreyle Adıyaman Vali yardımcılığı görevini yürüttü. 1995 yılında İçişleri Bakanlığında Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. 8 yıl Başmüfettişlik yaptıktan sonra 2003 yılında Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. 2004 yılından itibaren sırasıyla Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa illerinde 10 yıl Valilik görevi yaptı.

30 Mart 2014 Seçimleriyle Valilik yaptığı Şanlıurfa'da AK Partiden siyaset hayatına girdi. %62 oranında oy alarak Şanlıurfa'nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde Memleketi Kahramanmaraş'tan AK Parti Milletvekili seçildi. 3. Dönemdir TBMM İçişleri Komisyon Başkanlığı görevini yürütmekte olup, ayrıca Parlamentolar Arası Dostluk Grubu faaliyetleri kapsamında TBMM Türkiye-Kenya dostluk grubu başkanıdır.

İyi derecede İngilizce bilen Güvenç, evli ve iki çocuk babasıdır.”

Editör: TE Bilisim