Deva Partisi Kahramanmaraş Ekonomiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Turgut Sezal, Ramazan ayında ülke genelinde uygulanacak yasaklar ve tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulunarak yaptıkları Lebaleb kongrenin faturasını yine vatandaş ödeyecek dedi.

Turgut Sezal açıklamasında şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanının kalabalık olmasıyla övündüğü lebaleb kongrelerin hemen ardından açıklanan bu yasaklar 1 yıldır kapalı kalan esnafın Ramazan ayında iftar programları ile telafi umuduna balta vurdu. Hemen hemen 1 yıldır kapalı kalan esnaflarımıza destekler hep yeteriz kaldı. Akabinde kredilerle borç bataklığına sürüklenen esnaflarımız için yeniden destek adı altında açıklanan, Nisan ve Mayıs ayı kafe ve lokanta çalışanlarına ödenecek olan 1500 TL yardım o çalışanları rahatlatmayacak. Bu maalesef bir gerçek ki kafe ve restoranlarda çalışan kardeşlerimizin büyük bir kısmı sigortasız çalışmaktadır. Bu kararlar zaten ekonomik çöküşte olan yönetim şeklinde yüzbinlerce kişinin yine işsiz kalması demektir. Bir başka husus, eğer  1500 TL bir destek ödenmesi mümkün olabiliyorsa neden daha önce ödenmedi?”dedi.

LEBALEB KONGRENİN DE GELECEK TURİSTLERİNDE CEREMESİNİ VATANDAŞ ÇEKİYOR

Sezal son olarak şu ifadeleri kullandı: “Bir yıldır kapalı kalan esnafa açın denildiğinde bir esnafın dükkanını açması ile ilgili maliyetleri hesaplayamayanlar veya esnafın derdi ile dertlenemeyenler maalesef açılıyoruz veya kapanıyoruz diyerek milletin aklıyla oynuyorlar. Nisan ayından itibaren havaların ısınmasıyla birlikte ülkemize gelecek olan turistlerin rahatlığı için esnafı da vatandaşı da zarara sokmaktan çekinmiyorlar.”

Editör: TE Bilisim