Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi Narlı Mahallesinde seçim ofisi açılışını mitinge döndüren Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, Narlı ve Pazarcık’ta yaşayan vatandaşların kararını verdiğini belirterek halk, ‘Pazarcık’ta Haydar İkizer, Büyükşehir’de Ali Öztunç’ diyor ifadelerini kullandı. Millet İttifakı Elbistan Belediye Başkan Adayı Abdullah Paksoy ile birlikte Büyükyapalak’ta gerçekleşen mitingde de coşkulu bir kalabalığa hitap eden Öztunç, dünü de Andırın’a ayırdı.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, ses getiren Narlı seçim ofisi açılışı ve Büyükyapalak buluşması sonrası Pazarcık’tan Andırın’a geçti. Seçim sürecinde gösterilen ilgiden bir hayli neşeli olduğu gözlenen Öztunç, Andırın cadde ve sokaklarını turladı. Çarşıda esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek dertlerini dinleyen Öztunç, yerel seçim sonrası yaşanacak büyük değişimi anlattı.

“KAHRAMANMARAŞSPOR TARAFTARI YALNIZ DEĞİLDİR”

Öte yandan Kahramanmaraşspor’un deplasmanda Tarsus İdman Yurdu’na 3-0 mağlup olduğu maçta görevli bekçilerin Kahramanmaraşsporlu taraftarlara orantısız güç kullanmasını ve taraftar otobüsünün camlarının kırılmasını sert bir dille eleştiren Öztunç, yayınladığı mesajda Kahramanmaraşspor taraftarına yapılan müdahaleyi kınadı.

Öztunç açıklamasında, “Kahramanmaraşspor taraftarına yapılan saldırıyı kınıyorum. Kahramanmaraşspor taraftarı yalnız değildir. Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden Edelere yönelik bu saldırının hesabını soracağım. Tüm hemşerilerimi ilk maçımıza dayanışma için stada davet ediyorum. Gün takımımıza sahip çıkma günüdür” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLİKTEN PAYLAŞTI…

18 Mart Çanakkale zaferinin de yıl dönümü olması nedeniyle şehitlikte dua ederken çekilen bir fotoğrafını paylaşarak mesaj yayınlayan Öztunç, şu satırlara yer verdi; “Çanakkale zaferini bilmeden, okumadan, anlamadan, iliklerimize kadar hissedip yaşamazsak memleketimizin değerini bilinmez. Çanakkale destanını öğrenmek için Çanakkale şehitliğine gitmek ve oranın atmosferini yaşamak gerekir. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda öğrencilerimizi turlar ile Çanakkale’ye göndereceğiz.”

EDELER GRUBUNA SALDIRIYI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI!

Kahramanmaraşspor’un deplasmanda Tarsus İdman Yurdu ile karşı karşıya geldiği maçta görevli bekçilerin Kahramanmaraşlı seyircilerin bulunduğu türbinde orantısız güç kullanmasına ve dönüş yolunda taraftar otobüsünün camlarının kırılmasına Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztuç’tan sert tepki geldi.

Tarsus İdman Yurdu – Kahramanmaraşspor maçı sonrası yaşanılan olaylar üzerine açıklama yayınlayarak “Kahramanmaraşspor taraftarına yapılan saldırıyı kınıyorum. Kahramanmaraşspor taraftarı yalnız değildir. Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden Edelere yönelik yapılan bu saldırının hesabını soracağım. Tüm hemşerilerimi ilk maçımıza dayanışma için stada davet ediyorum. Gün takımımıza sahip çıkma günüdür” ifadelerini kullanan Ali Öztunç, haftanın ilk günü harekete geçerek konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak cevaplandırması istemiyle önergesini kaleme alan Öztunç, aynen şu ifadeleri kullandı;

“Kahramanmaraşspor, 2.Lig Kırmızı Grupta 27.haftanın maçında Akdeniz derbisinde 17 Mart 2019 pazar günü Tarsus İlçe stadında Tarsus İdman Yurdu takımı ile karşı karşıya gelmiş ve maç esnasında misafirperverlikle bağdaşmayan olaylara maruz kalmıştır.

Her zaman olduğu gibi Play-off yolunda da Kahramanmaraşspor'un yanında olan Edeler grubu taraftarının bulunduğu tribünlere, statta görevli bekçiler tarafından biber gazı sıkılmış, taraftarlar coplanmış, yaralananlar olmuş, yaralılara ambulanslar sık sık müdahale etmek zorunda kalmıştır.

Tarsus İdman Yurdu spor taraftarları içerisinde kendini bilmez bazı holiganlar, maç esnasında Kahramanmaraşspor taraftarına yumurta ve yabancı maddeler atmış ve maç sonu dönüş yolunda ise otobüsün camlarını taşlamıştır.”

Öztunç, mevcut duruma istinaden şu sorulara yanıt aradı;

  1. Stat içerisine yumurta ve benzeri yabancı maddeler nasıl girmiştir?
  2. Statta sükûneti sağlamakla görevli bekçilere Kahramanmaraş spor taraftarına biber gazı sıkılması ve taraftarın coplanması emrini kim vermiştir? Bakanlık olarak, sporun güzelliklerini paylaşmak yerine ortamı geren davranışlar içerisine giren yetkililer hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız?
  3. Tarsus Spor taraftarlarından olaylara karışan kişi veya kişiler tespit edilmiş midir? Tespit edilmiş ise, bu kişiler hakkında ne tür bir yasal işlem yapılmıştır?
  4. Statta çıkan olaylarda kaç vatandaşımız yaralanmıştır? Yaralıların sağlık durumları nedir?
Editör: TE Bilisim