AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Medya ve Tanıtım Başkanı Mahir Ünal, sosyal medyanın gücünden bahsederek fikirlerin bir anda farklı alanlarda etki ettiğini ve gazetecilik tanımının da değişerek, farklı bir sürecin başladığını söyledi.

Mahir Ünal, Kahramanmaraş ve ilçelerinde 31 Mart’ta seçilen Cumhuriyet İttifakı partilerinin belediye başkanlarına ‘hayırlı olsun’ ziyareti için geldiği Kahramanmaraş’ta dün önce Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü ziyaret etti. AK Partili Ünal, yoğun bir tempodaki ziyaretleri için Pazarcık’ta AK Partili Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Çağlayancerit’te MHP’li Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, Türkoğlu’nda AK Partili Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Andırın’da AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Doğan’ı ziyaret etti.

İlçe dönüşleri sonrasında yerel Aksu Televizyonu’nda katıldığı canlı yayında Murat Eğridağ’ın sorularını cevaplandıran AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı Mahir Ünal, daha sonra da Kahramanmaraş’ta görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Kervanhan’daki basınla istişare toplantısına partisinin il başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, partisinin medya ve tanıtım başkanı Hakan Dereli ve partisinin bazı il başkan yardımcıları ile Kahramanmaraş’taki yerel gazetecilerin karşısına çıkan AK Partili Ünal, burada sorunları dinledi.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sermet Çuhadar, toplantıda hem Kahramanmaraş’ta hem de Türkiye’deki gazetecilerin sorunlarını içeren bir medya raporunu Mahir Ünal’a sundu. Çuhadar, gazetecilerin de artık meslek odalarına kavuşması gerektiğini belirterek, bu çalışma için de Ünal’dan hem KGC hem de Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) adına destek istedi. Ünal, konuyla yakından ilgileneceğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta gazetecilerle bir araya gelen Ünal, günümüzde gazeteciliğin tanımının da formunun da değişmeye başladığını ve geniş bir etki alanına sahip olmaya başladığını belirtti. Dijital dönüşümün sonucu olarak bugün hem internet coğrafyasında hem de sosyal ağlardan çok hızlı erişim sağlanabildiğine dikkati çeken Ünal, şöyle devam etti:

"Bugün 5 bin, 10 bin takipçisi olan bir sosyal medya kullanıcısı bile bir anlamda Türkiye genelinde bir etki oluşturabiliyor. Geçen günlerde bir Twitter kullanıcısı genç fikir ortaya attı ve 'Neden ağaç bayramını yılda bir kere olsun kutlamıyoruz?' dedi. Bu fikir sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekti. Önce AK Parti Çevre ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız genci davet etti. Akşam da Cumhurbaşkanımız gençle ilgili tweet attı. Ortaya güçlü bir fikir koyduğunuzda güçlü bir düşünce koyduğunuzda, artık bir anda çok farklı alanlara dönük etki oluşturabiliyorsunuz. Bu yönüyle artık çok kıymetli süreç başladı. İletişimle ilgili tabii bu yüzden de gazeteciliğin tanımı değişmeye başladı derken biraz onu kastediyorum."

ABD Başkanı Donald Trump'ın "anormal" bulunduğunu ifade eden Ünal, "Oysa Trump artık yeni normali. Bir tweet ile Çin ile ticaret savaşı başlatan ya da başka bir tweet ticaret savaşını sonlandıran, dijital dönüşümün sonuçlarını iyi bir şekilde yöneten devlet başkanıyla karşılaşabiliyorsunuz. O yüzden yeni normali de biraz anlamak için çaba sarf etmek gerekiyor." dedi.

"S-400'LER NEREYE KONUMLANACAK?"

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'ne ilişkin soru üzerine Ünal, "S-400'ler için şu anda herhangi bir yer belirlenmiş değil ama daha önce Patriotların buraya konumlanmış olması, hava savunma sisteminde Kahramanmaraş'ın da önemli bir nokta olduğunun işaretidir. Milli Savunma Bakanlığı, nasıl bir koordinat oluşturacak henüz bununla ilgili bir paylaşımda bulunmadı. Pazartesi günü İstanbul'da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Paşa ile beraberdim. Kendisine sorduğumda 'Çalışmalarımız devam ediyor.' dedi." diye konuştu.

Ünal, gazetecilerin eğitim, sağlık, kentsel dönüşüm, turizm, kurumlarla diyalog, parti içi ve milletvekilleri ile ilgili sorularına da cevap verdi.

Editör: TE Bilisim