Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kahramanmaraş'ta ziyaret ve temaslarda bulundu.

Kahramanmaraş'a yeni stadyum müjdesi veren Bakan Kasapoğlu, “Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nu büyükşehir belediyemiz ile birlikte yeni bir stada dönüştürüyoruz. Kahramanmaraş için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kahramanmaraş'taki temasları çerçevesinde Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Başkan Hayrettin Güngör ile görüştü, kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra Valiliği ziyaret ederek, şeref defterini imzalayan Bakan Kasapoğlu, Vali Ömer Faruk Coşkun ile makamında bir süre görüştü. Bakan Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal'ın vefat eden amcası Hacı Açıkgöz'ün cenaze törenine katıldı.

Kentteki Hanefi Mahçiçek Stadı ve Olimpik Trap-Skeet Atış Poligonu'nda incelemelerde bulunan Kasapoğlu, gazetecilere, Kahramanmaraş'taki bakanlığına ait yatırımları çok önemli bir seviyeye getirdiklerini belirtti.

Bakan Kasapoğlu’ndan stadyum müjdesi

Yerel yönetimlerle en güçlü şekilde iş birliği yaptıkları illerden birinin Kahramanmaraş olduğunu ve kentte yapılması planlanan yatırımları görüştüklerini aktaran Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Bundan sonraki süreçte gerek spor gerekse değişik yatırımlarla artık Kahramanmaraş'ı daha farklı bir noktaya taşıyacağız. Alt yapısı güçlü, gerekli ihtiyaçları inşallah hızlı bir şekilde takviye ederek özelikle halkımızın spora erişimini, sporun bir kültür noktasında güçlenmesini hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bunlarla birlikte Kahramanmaraş'ın özellikle stat gündemi var, gerek 12 Şubat Stadı ve gerekse Hanifi Mahçiçek Stadı ile ilgili çalışmamız oldu. Büyükşehir Belediyesi ile güçlü bir iş birliğine gidiyoruz. Buradaki bu alanı Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle yeni bir stada dönüştürüyoruz, hayırlı olmasını diliyorum.” 

İzmir’de Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nun açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakan Kasapoğlu, “Yaşayan bir stat anlayışımız var. Dün İzmir'de Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nı açtık. Hem yaşayan bir stat hem halkımızın erişiminin olduğu bir stat hem de en modern özellikleri sporculara, sporseverlere futbol camiasına sunan bir stat. İnşallah buradaki bu stadı da Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte en hızlı şekilde başlayarak dönüşümü gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu incelemelerin ardından beraberindeki heyetle birlikte, vefat eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Kasapoğlu; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kahramanmaraş Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince 12 Şubat Stadyumu Gençlik Merkezi'nde düzenlenen "Gençlik Çalıştayı"na katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, çalıştayın ardından EXPO 2023 alanında da incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim