Değerli Kahramanmaraşlılar; 

Üzerinden yıllar geçse de her zaman dün gibi hatırlayacağımız 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe bir kez daha ulaşmış bulunuyoruz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. Yıl dönümü vesilesiyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sıhhat ve afiyet diliyorum.

Yüce Rabbimiz Bakara suresinin 154. Ayetinde “Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz” buyurmaktadır. Bu ayeti kerimeyi kendisine şiar edinmiş, o hain gecede vatan ve millet müdafaası yolunda canını hiçe sayıp tankların namlusunu millete çeviren hain darbecilere karşı çıkarak şehadete koşan 251 kardeşimi tekrardan rahmetle anıyorum. Dünyanın her yerindeki terör örgütleri gibi Fetullahçı Terör Örgütü de (FETÖ) devletin içine sızma girişiminde bulunmuştur. 

Bu eli kanlı örgüt 17-25 Aralık emniyet ve yargı darbe girişimine kadar kendisini masum göstererek, milletin duygularını kullanmış ve dini istismar etmiştir. Ancak devletin aklı ve milletimizin feraseti ile birlikte FETÖ’cü teröristlerin yaptığı tüm planlar bertaraf edilmiş, hain teröristlere geçit verilmeyeceği bir kere daha tüm dünyaya gösterilmiştir. 

Mazisi kahramanlıklarla dolu olan milletimiz, tankların önüne geçerek, korkusuzca ve kararlılıkla FETÖ’cü hainleri engellemiş, kahramanlıklarına bir yenisini daha eklemiştir. Emperyalist güçlerin maşası olan bu terör örgütünün hedefi, kişi veya kurumlar değil, millet ve milletin iradesidir. 

Millet iradesinin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bombalanması bunun göstergesidir. 

Değerli kardeşlerim

Unutmamalıyız ki; halkın gücünün üstünde bir güç yoktur. Hiçbir engel bizleri ülkemizi daha ileriye götürmekten, milletimizi hedeflerine ulaştırmaktan alıkoyamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere istiklalimizi ve istikbalimizi borçlu olduğumuz tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Habibe ÖÇAL

AK Parti Milletvekili

              

Editör: TE Bilisim