İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Ahmet Çabukel, İstanbul seçimlerindeki mücadelelerinin demokrasi tarihine altın harflerle geçtiğini söyledi.

Son genel seçimlerde CHP ile Millet İttifakını oluşturan ve son yerel seçim ile birlikte İstanbul’daki yenileme seçimlerinde CHP adayına destek veren İYİ Parti’de kazanılan son İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri yüzleri güldürüyor. İYİ Parti’nin Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Ahmet Çabukel, yaptığı yazılı açıklama ile seçimleri değerlendirdi.

“İstanbul halkı bir demokrasi dersi vermiştir. Vatandaşlarımız, 31 Mart seçimlerinin ardından, 6 Mayıs'ta YSK eliyle yaptırılan sandık darbesine olgunlukla ve kararlı bir cevap vermiştir” diyen İl Başkanı Çabukel “Aziz İstanbullular, sandıkta Türk demokrasi tarihine geçecek şekilde, millet iradesini yok sayanlara müthiş bir ders vermiştir. Bu seçim, 31 Mart'taki seçim sonucunu, hukuksuzsa ve keyfi olarak yok sayanlara, halkın verdiği çok büyük bir uyarıdır” diyerek şunları söyledi:

“Sandığı tekmeleyenlere karşı, iradesine sahip çıkan tüm vatandaşlarımızı buradan kutluyorum. Bu seçimin kazananı, sadece İstanbul adayımız değil; tüm ülkemizdedir. Demokrasinin en belirgin özelliği olan sandık sonuçlarını yok sayanlara karşı “demokrasi” adına verilmiş bu mücadele, ülkemiz demokrasi tarihine altın harflerle geçecektir.

Milletimiz, her şeyi kendilerinin şahsi malı gibi görenlere, kibirli, halktan uzak şekilde yönetim yapanlara , sadece kendisi gibi düşünen yandaşlarına iyi yaşam hakkı sunanlara, adaletten ve hukuktan uzak bir anlayışla şehri yönetenlere gerekli cevabı vermiştir.

Diğer büyükşehirlerden sonra İstanbul’un da adalet ve hukuk, dürüstlük ve eşitlik, iyilik ve sevgi dili, üretim ve paylaşma düşüncelerimizden yana oy kullanıp, yanlış yönetimleriyle halkı ekonomik ve sosyal anlamda buhrana sokanlara dur demesi , bizlerin ümidini ve azmini artırmıştır. Tüm halkımıza bu aklı-selim ve dirayetli duruşlarından dolayı teşekkürlerimi borç bilirim. Bu vesileyle Sn Ekrem İmamoğlu’nu kutluyorum.”

Editör: TE Bilisim