İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Üyesi Av. Muhammet Furkan Kamalak, İYİ Partinin seçim dönemlerinin de dışında sahada olan bir parti olduğunu belirterek seçmenin velinimet olduğunu söyledi.

Kamalak, Tivi46 ekranlarında moderatörlüğünü İbrahim Karadeniz’in yaptığı ve Uluslararası Gazeteciler İnternet Yayıncıları ve Yazarlar Derneği (UGİYAD) Genel Başkanı Kenan Onaran’ın Konuk Gazeteci olarak katıldığı Gündem Özel programında konuştu. Programda Karadeniz ve Onaran’ın ülke ve kent siyaseti üzerine sorularını cevaplayan İYİ Parti MDK Üyesi Av. Muhammet Furkan Kamalak, Kahramanmaraş’ta siyaseti ve İYİ Parti’nin siyasi yaklaşımını anlattı.

Türkiye’de geleneksel siyaset anlayışı sonucu siyasi partilerin ve siyasilerin sadece seçim dönemlerinde meydana çıktıklarını ancak İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu yana sahalardan ayrılmadığını ifade eden Kamalak, seçmenin her zaman hatırlanması ve ilgi gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kamalak, “Nasıl ki bir dükkan için müşteri velinimetse siyasi partiler açısından da seçmen velinimettir, velinimet olmak zorunda” dedi.

Gazeteci Kenan Onaran’ın, “AK Parti’nin en güçlü kalelerinden biri olan Kahramanmaraş'ta siyaset yapmak nasıl bir duygu” sorusu üzerine Kamalak, “Kahramanmaraş, AK Parti’nin kalesi idi. …Evet, Kahramanmaraş, zor illerimizden birisi. Ama Kahramanmaraşlılar, körü körüne bir siyasi partinin peşinden gitme olayını da geride bırakmış. Biz, gezilerimizde bunu gördük. Önceden seçenekleri yoktu. Şimdi iyi bir seçenekleri var, İYİ Parti var” cevabını verdi.

“DÜŞMANLIK ÜZERİNE KURULMUŞ BİR PARTİ DEĞİLİZ”

Kamalak, şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş’ın AK Parti’ye desteğini biliyorum. Ama şunu söyleyebilirim. Sadece Kahramanmaraş değil Türkiye genelinde, AK Parti’ye destek olan insanlar, belirli umutlarla destek oldu. Belirli beklentilerle destek oldu. Tabi bu beklentiler bireysel değildi. Ülkenin iyi olması, toplumda refahın artması gibi insanların beklentileri vardı. AK Parti’nin kurulduğu döneme de bakacak olursak büyük bir buhran döneminde ortaya çıktı. Umut vaat eden bir partiydi. Ama zamanla yapılan yanlışlar sonucu artık insanlara umut aşılamıyor, beklentileri karşılamıyor. Bununla birlikte biz, insanları ziyaret ettiğimizde; AK Parti de dâhil, A partisi veya B partisine düşmanlık üzerine kurulmuş bir parti değiliz. Ya da siyasetimiz, bunun üzerine kurulu bir siyaset değil. Şimdi AK Parti’nin ilk yıllarını ya da icraatlarını ele alalım. AK Parti hiç mi iyi bir şey yapmadı? Tabi birçok güzel şey yaptı. Özellikle ilk kuruluş yıllarında ortaya çıkarttıkları eserler var. Biz, bunları inkâr edersek yaptığımız siyaset değil gerçek dışı bir durum olur. Ama günün sonuna baktığımız zaman sıkıntı. Bu sıkıntıları da hep beraber yaşıyoruz.”

Esnaf ziyaretlerinde parti propagandası yapmadıklarını ve hem esnafın hem de vatandaşların talep ve beklentilerini dinlediklerini aktaran Kamalak, şu açıklamalarda bulundu: “Biliyorsunuz ki Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, en baştan beri yoğun bir esnaf ziyareti yapıyor ve bunda da sürekliliği sağladı. Bu gezilerde de parti propagandası yapmaktan ziyade halkı dinliyoruz. Çünkü biz, iktidara hazırlanan bir partiyiz. Şu anda seçim süreci başlamadı. En azından bir erken seçim yok. Ama biz, sahalardayız.  Esnaflarımızı, vatandaşlarımızı dinliyoruz. Plan ve projelerimizi hazırlarken de onların talepleri doğrultusunda hazırlıyoruz. Bu, sadece ülke yönetimine ilişkin değil. Parti olarak, Furkan Kamalak olarak, İYİ Parti Kahramanmaraş olarak, ilçe teşkilatları olarak neler yapabiliriz, bunları öğreniyoruz. Çünkü hastayı en iyi şekilde hastanın kendisi anlatır. Dolayısıyla biz, vatandaşlarımızı dinliyoruz. Kahramanmaraş’a yabancı birisi değilim. Bu memleketin evladıyım. Kahramanmaraş’ta vatandaşlarımızın önceden siyasete bakışını da biliyorum. Önceden AK Parti’nin dışında bir partiye üyeyseniz, vatandaşlarımız dinlemiyorlardı. Allah’ın selamı üzerine olsun hemşehrim, diyordu ve yoluna gidiyordu. Ama şimdi öyle değil. Sonuçta hepimiz aynı vatanın evlatlarıyız.”

“BİZ, VATANDAŞI DİNLEMEK ZORUNDAYIZ”

Esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde başka bir siyasi partiyi kötülemediklerini belirten Av. Muhammet Furkan Kalamak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bizim yaptığımız tek şey Allah’ın selamını vermek, vatandaşlarımıza halini-hatırını sormak. Bizden herhangi bir taleplerinin olup olmadığını öğrenmek. İktidara geldiğimiz zaman, inşallah Allah nasip edecek: Ne gibi beklentilerinin olduğunu sormak. Dolayısıyla A partisi de olsa B partisi de olsa bizden de olsa başka bir görüşten de olsa biz, vatandaşı dinlemek zorundayız. Çünkü Kahramanmaraş’ın 8 tane milletvekili kontenjanı var. İmran Kılıç’ın rahmetli olmasıyla da şu an 7 tane milletvekili var. Şimdi bu 7 milletvekili A partisinin veya B partisinin milletvekili değil. Tüm Kahramanmaraş’ın hatta Türkiye’nin milletvekili. Bazen gezilerimizde dalgınlık sonucu ziyaret edemediğimiz esnafımız oluyor. Onlar bizim peşimizden geliyor, bizi unuttunuz diye. Kahramanmaraş’ta böyle bir manzarayla karşılaşmak bizim için çok mutlu edici bir durum.”

Saha çalışmalarında vatandaşları dinlediklerinde büyük bir umutsuzluğun hakim olduğunu vurgulayan Kamalak, insanların umut olarak İYİ Parti’yi gördüğünü aktardı. Kamalak, şu değerlendirmelerde bulundu: “Şöyle bir gerçek var: Hani bir söz vardır ya ‘bir dokun bin ah işit’ diye. Gezdiğimiz esnaflarımızda olsun vatandaşlarımızda olsun ülke adına büyük bir umutsuzluk var. Halkın gözünde yeşeren umut olarak ben İYİ Parti’yi görüyorum. Evet, Kahramanmaraş, zor illerimizden birisi. Ama Kahramanmaraşlılar, körü körüne bir siyasi partinin peşinden gitme olayını da geride bırakmış. Biz, gezilerimizde bunu gördük. Önceden seçenekleri yoktu. Şimdi iyi bir seçenekleri var, İYİ Parti var. Seçimler vaktinde yapılacak olursa, belki biraz iddialı bir söylem olacak; ama İYİ Partimizin Kahramanmaraş’ta birinci parti olarak çıkacağına inanıyorum.”

“SAHALARDA OLAN TEK PARTİYİZ”

 İYİ Parti Genel Merkez nezdinde il ve ilçe başkanlıklarının yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklarını yaptıklarını ifade eden Kamalak, şunları söyledi:

“Çünkü iki tane baskın seçime girdik. Partimiz daha yeni kurulmuştu. Parti olma olgusuna erişmeye çalışırken baskın seçimler yedik. Keza İYİ Partimizin seçimlere girmemesi için farklı senaryolar geliştirildi. Ancak çok şükür Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener öncülüğünde güzel başarılara imza attık. Yeni kurulmuş bir parti olduğumuz halde çok büyük başarılar elde ettik. Çünkü Türkiye’de birçok siyasi parti var. Ancak birçoğunun ismini dahi bilemiyoruz. Ve yeni kurulmuş bir parti için böyle bir başarı, büyük bir başarıdır. Erken seçim noktasına gelecek olursak da ister erken seçim olsun ister normal seçim olsun hedefimiz belli. Planlarımız, projelerimiz belli. Ve buna yönelik olarak çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Bu sadece Kahramanmaraş için değil Türkiye’nin her ilinde her ilçesinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu yönüyle sahalarda olan tek partiyiz.”

İYİ Parti’nin aktif ve üretken bir siyaset anlayışını benimsediğini, o yüzden de sürekli sahalarda vatandaşlarla iç içe olduğunu dile getiren Kamalak, şunları kaydetti:

“Türkiye’de alışılagelmiş bir siyaset anlayışı vardır. Seçim takvimi açıklandıktan sonra bütün partiler, bütün siyasiler, bireysel aday olmayı düşünenler dahi sahaya iner. Seçim sürecince vaatler verilir. Bu vaatlerin bir kısmı yapılır, bir kısmı yapılmaz; ama sahalar boşalır. Biz, genel başkanımızın öncülüğünde şunu söylüyoruz ki; genel başkanımızın sözüdür bu:  Nasıl ki bir dükkan için müşteri velinimetse siyasi partiler açısından da seçmen velinimettir, velinimet olmak zorunda.”

Editör: TE Bilisim