İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde yerel basına destek için önemli bir mesaj verdi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararlarının bundan böyle ayda iki kez yedi yerel gazetede ilan olarak yayımlanmasının sağlanacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Meclisi kararları ayda 2 kez yerel gazetede yayınlanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette, İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Genel Sekreter Gaye Karadağ, Sayman Üye Sadık Pala, Genel Sekreter Yardımcısı İlkses Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erdal Erek, Yönetim Kurulu Üyeleri 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila, Sadık Uçar ve Hakan Dirik hazır bulundu. İGC ve İzmir'in yedi yerel gazetesinin #YerelBasınaSesVer çağrısı sonrası gerçekleşen ziyarette, Başkan Tunç Soyer, yerel yönetim-yerel basın işbirliğinde sürdürülebilir bir model yaratmak için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararlarının bundan böyle ayda iki kez yedi yerel gazetede ilan olarak yayımlanmasının sağlanacağını belirterek, "Bu sayede yerel basın kuruluşlarının ekonomik anlamda ayakta kalması sağlanacak. Bu uygulamaya ilçe belediyelerinin de dahil olmasını hedefliyoruz. Türkiye’ye örnek olacak bir yerel basın-yerel yönetim işbirliği modeli yaratabiliriz. Bunu yapmak zorundayız. Aksi takdirde yerel medyanın sesinin kısılmasını önleyemeyiz ki, bu da en çok demokrasimize zarar verir. Yakında tüm bu gazete sahipleriyle bir araya gelip beyin fırtınası yapacağız" diye konuştu. İGC Başkanı Misket Dikmen, Tunç Soyer'e duyarlı, yapıcı ve üretken yaklaşımı nedeniyle teşekkürlerini sunarak "Bu destek gazeteleri daha güçlü ve cesur kılacak. Yerel basında İzmir modeli tüm Türkiye'ye örnek olacak" dedi.

Ziyaret sırasında İGC Basın Akademisi'nde de incelemelerde bulunan Soyer'e, İGC Saymanı Sadık Pala, kendi çizimi olan İzmir'in karikatür haritasını hediye etti.

Editör: TE Bilisim