Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş İl Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen Kahramanmaraş Diplomasi Okulu açılış programı Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, TÜGVA Kahramanmaraş İl Temsilcisi Öğr. Gör. Furkan Seyithanoğlu ve genç diplomat adaylarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal yaptı. Alanında uzman, akademisyen, bürokrat ve siyasetçilerin bilgi ve birikimini diplomasi, siyaset ve bürokraside hedefi olan gençlere aktarmayı hedefleyen Kahramanmaraş Diplomasi Okulu’nun ilk dersini veren Mahir Ünal, ‘Uluslararası Medya ve Kamu Diplomasisi’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanımızın daima gençlerin arkasında olduğunu hatırlatan Ünal, “O’nun verdiği bütün mücadele, bütün kavga aslında sizlere geçmişte bizim yaşadığımız bir Türkiye’nin dışında yeni bir Türkiye bırakmanın kavgasıdır.” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise Kahramanmaraş Diplomasi Okulu’nun Türk gençliğinin ahlaklı, çalışkan, yenilikçi, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirilmesi için önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

KSÜ olarak pandemi döneminde tedbirlere riayet ederek, gençlerin gelişimlerine katkı sunan faaliyetleri aksatmadan sürdürmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Rektör Can, “Her bireyin kendi meleğinin gerekleri doğrultusunda yetişmesinin yanı sıra nerede durduğunu, nereden geldiğini ve nereye gittiğini bilmesi de gerekiyor. Türkiye’nin uluslararası arenada sıkıştırıldığı bir dönemde Türk gençliğinin sıradan olmaması büyük önem arz ediyor. Türk insanının büyük düşünmesi gerekiyor.  Büyük hedeflere küçük çabalarla ulaşılamaz. Büyük hedefleri olanların aynı ölçüde büyük çabalar göstermesi gerekiyor.” diye konuştu.

“Biz büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız ve bu büyük mirasın getirdiği sorumluluklarımız var.” diyen Rektör Can, “Kendi köklerimizi, kendi tarihimizi, uluslararası ilişki yönetim süreçlerini, toplumu ve toplum dinamiklerini, sorumluluklarımızı bilmemiz gerekiyor. KSÜ olarak bu niteliklere sahip nesiller yetiştirmenin çabası içerisindeyiz. Öğrencilerimizi alanlarında donanımlı bireyler olarak yetiştirirken, öğrenci toplulukları vasıtasıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikler vasıtasıyla milli ve manevi değerlerimizi de gençlerimize aktarıyoruz. Kahramanmaraş Diplomasi Okulu da aynı hedefeler doğrultusunda alanında uzman isimleri gençlerle buluşturuyor.” dedi.

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ve Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel de açılış programı kapsamında konuşma gerçekleştirdiler.

Programda TÜGVA Kahramanmaraş İl Temsilcisi Öğr. Gör. Furkan Seyithanoğlu Kahramanmaraş Diplomasi Okulu projesine ilişkin bilgileri paylaştı. Projeye 1000’e yakın başvuru alındığını ve 200 genç diplomat adayı belirlenen kriterleri sağlayıp mülakata girmeye hak kazandığını belirten Seyithanoğlu, mülakatlarda en başarılı olan 60 adayın programa katılmaya hak kazandığını söyledi.

Birbirinden değerli konukların katılımları ile gerçekleşecek olan programın 6 hafta süreceğini ve 12 dersten oluştuğunu ifade eden Seyithanoğlu, program sonucunda başarılı olan öğrencilerin ücretsiz 6 ay IELTS yabancı dil kursu alacağını ve akabinde IELTS 5,5 puanı alan genç diplomat adaylarından en başarılı ilk 5 kişinin yurt dışı, ikinci 5 adayın ise Ankara’da tecrübe ziyaretleri yapmaya hak kazanacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim