AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Bu milletin seçtiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ve Cumhurbaşkanı'nı gayrimeşru ilan edeceksiniz, sonra da siyaset yaptığınızı söyleyeceksiniz. Bunun adı siyaset değil. Bunun adı tam tersine, siyaset karşıtlığıdır." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ünal, 24 TV yayınlanan "Arafta Sorular" programında, Esra Elönü'nün sorularını yanıtladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Bu milletin seçtiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ve Cumhurbaşkanı'nı gayrimeşru ilan edeceksiniz, sonra da siyaset yaptığınızı söyleyeceksiniz. Bunun adı siyaset değil. Bunun adı tam tersine, siyaset karşıtlığıdır." dedi.Ünal, 24 TV yayınlanan "Arafta Sorular" programında, Esra Elönü'nün sorularını yanıtladı.

Programın "Mahir Ünal arafta mı?" şeklindeki sabit sorusuna Ünal, "Soruları olan herkes araftadır. Eğer kendi cevaplarınızı arıyorsanız, sorularınız var demektir. Sorularınız varsa, sorularınızın cevaplarını bulana kadar araftasınızdır. Ama bu, şu anlama gelmiyor; sorularınızın cevaplarını bulmanız, sorularınızın bittiği anlamına gelmiyor. Hani entelektüel diyorlar ya, entelektüel cevapları olan kişi değildir, entelektüel sağlam soruları olan kişidir." yanıtını verdi.

"AK Parti kurulduğundan beri üzerine inşa olunan bir kavram var; 'dava'. Mahir Ünal'ın davası nedir?" sorusu üzerine Ünal, şunları söyledi:

"Herkesin bir davası mutlaka vardır. Bizim davamız ne? Biz neyin mücadalesini veriyoruz? Aslında bizim davamızı belirleyen şey, kim olduğumuzla ilgili. Mahir Ünal olarak işin aidiyet noktasında, zihnim, düşüncem nereye ait diye baktığımda ben nebevi bir kültüre aitim. Çünkü ben öncelikle Müslüman'ım. Peygamberimin çizdiği istikamet ve Kur'an-ı Kerim'in bana gösterdiği yol var. Bunların hepsi kimliğimizin temellerini oluşturuyor. Kimliğimizin temelleri de amaçlarımızı, mücadelemizi, var oluş kavgamızı oluşturuyor. Bugün, baktığınızda üç şey ile karşılaşıyorsunuz. Aidiyet karşıtlığı ve milliyetsizleştirme, cinsiyetsizleştirme, dinsizleştirme. Bu üçünü kavgaların, şiddetin ve savaşın sebebi olarak görüyorlar."

Editör: TE Bilisim