Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevreci maskesi takmış vandallar ifadesine CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısından ilk tepki: “Milyonlarca ağacı kestir, topraklarımızı siyanürle kirlettir, Türkiye'yi maden bahanesiyle delik deşik ettir, memleketi savunanlara vandal iftirası at. Doların yeşilini doğanın yeşilinden çok seviyorsunuz...”

Ne Zaman Vandal Dese, Arkasından Bir Vahşi Doğa Katliamı Geliyor

Erdoğan’ın “vandal” sıfatını sık sık kullandığını vurgulayan Öztunç, “Bu Erdoğan’ın bir baskılama aracı. Erdoğan ne zaman doğaya, çevreye zarar verecek bir proje açıklayacaksa, öncesinde “vandal” gibi sıfatları kullanarak, kamuoyuna üstü kapalı bir tehdit gönderiyor. Ülkenin hapishaneleri ise, Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan, ceza alan kişilerle dolu. Zaten ülkede herşey bir tek Erdoğan’a serbest. Ayrı düşen, farklı düşünen herkes vandal, hain” yorumunu yaptı.

Gerçekleri Söylediğimiz İçin Mi Vandal Oluyoruz

Öztunç “Kanada’dan, Avusturalya’ya kadar tüm emperyalist unsurlara ülkenin dağını, taşını delik deşik ettir, buna ses çıkarana vandal de. Anadolu’da köylerde teyzeler amcalar kendi doğasını korumak için, ata toprağını savunmak için mücadele ediyor. Bu insanlara vandal demek toplumdan halktan uzaklaşmak demektir. Türkiye’de vahşi madencilik var. Dünyada uygulanmayan bu madencilik yöntemine karşı durmak vandallık değil vatanseverliktirler. AKP iktidarı, 2004 yılından beri Maden Kanunu’nda bunun altyapısını hazırladı. Çıkarılan cevheri beyana tabi tuttu. 2001 yılından 2017 yılına kadar geçen 17 yılda toplam 273 ton altın üretimi gerçekleştirilmiş ve devlete 55 ton altına eş değer vergi ödenmiştir. Bu gerçekleri söylediğimiz için mi vandal oluyoruz, ihanetle suçlanıyoruz ?” dedi.

Söğüt’teki Siyanür Projesinin Ön Duyurusu

“Vandal” hakaretinin Söğüt’teki siyanürlü maden projesinin önduyurusu oluğunu söyleyen Öztunç, “Cumhurbaşkanı önümüzdeki günlerde, Söğüt’te daha önce FETÖ’ye peşkeş çekilen, sonra geri alınarak Fahrettin Poyraz’ın genel müdürü olduğu Gübretaş’ına verildiği siyanürlü maden projesini açıklayacak. Eski AKP Bilecik Milletvekili olan Fahrettin Poyraz Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği de dahil 9 ayrı yerde genel müdürlük yapıyor. Arkası karanlık mevzular asıl bunlar ve şimdiden bunun altyapısı yapılıyor. Vandal sıfatı ile Ey Söğütlüler, projemize engel olmayın diyor” yorumunda bulundu.

AKP Siyanür Sever Bir İktidardır

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Siyanür Haritası’nı açıkladıklarını aktaran Öztunç “Türkiye’de 19’u işletme halinde olan 37 adet tesiste siyanür veya sülfürik asit kullanılarak altın, bakır ve gümüş üretimi yapıldığını, bunun yanı sıra 27 adet proje kapsamında (altın hariç olmak üzere) siyanür veya sülfürik asit kullanılarak bakır ve gümüş madenleri üretimi yapıldığını” aktararak, “AKP siyanür sever bir iktidardır” dedi. .

Asıl Vandal Kim?

Öztunç; “Cumhurbaşkanı, yatırımlar engelleniyor diyor. Ne için söylüyor bunu, daha çok siyanür kullanılsın diye. El insaf, o siyanür 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi toplama kamplarında biyolojik silah olarak kullanılmış. Şimdi burada asıl vandal kim? Siyanürü kullanan mı, siyanüre dur diyen mi ?” dedi.

Editör: TE Bilisim