Son zamanlarda dolaşan dedikodular ve bazı sosyal medya söylentileri üzerine bugün basının karşısına çıkan CHP’li Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın milli mücadele yıllarındaki savunmasında dedesi Kasap Oruç’un liderlik yaptığını söyledi.

Öztunç, Milli Savunma Bakanlığından aldığı büyük ve küçük dedesinin askerlik bilgilerine dair belgeleri ortaya koyarak “Benim dedem, Milli Mücadele’nin liderlerindendir. Osmanlı belgelerinde ve Bakanlığın verdiği çevirilerde bunlar böyledir” dedi ve ekledi: “Benimle ilgili dedikodu yapanların şimdi sıra kendilerinde ve onlar da dedelerini, büyük dedelerini açıklasınlar”

ÖZTUNÇ’UN DEDESİ MARAŞ SAVUNMASININ LİDERİ ÇIKTI!

Milli mücadele döneminde Maraş savunmasının çete liderlerinden ‘Kasap’ lakabıyla ün yapan Oruç Öztunç, Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç’un öz dedesi çıktı. Öztunç’a bu konudaki resmi belgeler kendi talebi üzerine Milli Savunma Bakanlığı tarafından verildi.

Bu konuda bir basın açıklaması yapan Ali Öztunç, “Ben ecdadımı belgeleriyle ortaya koyuyorum, iddia sahipleri de kendi geçmişlerini ortaya koysunlar” çağrısında bulundu. Fotoğraf ve belgeleri sosyal paylaşım sitesi üzerinden yayınlayan Öztunç, altına düştüğü notta ise şu ifadeleri kullandı:

“Kişi ecdadı ile vardır. Ataları ile vardır. Oruç Öztunç… Küçük dedem. Maraş savunmasının çete lideri Kasap Oruç… Maraş Zeytun bölgesinin çetecilerinden yani Kuvayı Milliyeci. Ardından Sivrihisar’da İstiklal Savaşına katılarak gazi olmuştur. Fotoğraftaki kıyafeti Maraş çete kıyafetidir. Belgeler benim başvurum üzerine Mili Savunma Bakanlığı tarafından şahsıma resmi olarak verilmiştir. İftira atan, dedikodu yapanlar ben ecdadımı açıkladım. Buyurun sıra sizde…”

Editör: TE Bilisim