Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, heyelan felaketi sonrası evlerini kaybederek, derme çatma barakalarda yaşam mücadelesi veren Onikişubat İlçesi Çevrepınar mahallesi sakinlerinin sorunlarını Ankara’da Meclis gündemine getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP’li Ali Öztunç, zor durumda kalan vatandaşların derdine derman olunması gerektiğini belirtti.

ÖnergedeKahramanmaraş Onikişubat İlçesi sınırları içinde bulunan Çevrepınar Mahallesi heyelan nedeniyle afet bölgesi ilan edilmiş, burada bulunan 14 hane halkından evlerini boşaltması istenmiştir. Evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlar kendi imkanlarıyla yaptıkları derme çatma barakalarda yaşamaya çalışmaktadır” İfadelerine yer veren Öztunç, kamuoyu adına şu sorulara yanıt istedi;

“NEDEN AYDINLATICI BİR BİLGİ VERİLMİYOR?”

  1. Burada yaşayan insanlardan evlerini boşaltılması istenirken evsiz kalan yurttaşlara neden yer gösterilmemiştir? Bu insanların kendi imkanlarıyla yaptıkları barakalarda yaşamlarına daha ne kadar müsaade edeceksiniz?
  2. Evlerini boşaltmak zorunda bırakılan vatandaşa bir kereye mahsus sadece 15.000 TL nakdi yardım yapılması, sürekli kira yardımı yapılmaması ve hasarlı evlerin yıkımının vatandaşa yüklenmesi sizce sosyal devlete yakışır bir durum mudur?
  3. Yıkılan konutların yerine yenisinin yapımına ne zaman başlanacaktır? Vatandaşlara konutlarını ne zaman teslim etmeyi düşünüyorsunuz? Bu konuda hak sahiplerine neden aydınlatıcı bir bilgi verilmemektedir?
Editör: TE Bilisim