Cuhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Pazarcık ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesinde yaşayan vatandaşların sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

CHP'nin Atom Karınca lakaplı çalışkan ismi Ali Öztunç, yıllardır yüzüne bakılmayan ve kaderine terk edilen Hürriyet Mahallesi sakinlerinin sorunlarının çözümü için Ankara'da girişimlere başladı. Altyapı ve kanalizasyonun olmadığı, yolların çamurdan geçilmediği, iki okulun hasarlı ve sularının akmadığı ve mezarlıkların bakımsız halde olduğu bilgini paylaşan Öztunç, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Öztunç'un önergesi ve kamuoyu adına yanıt beklediği sorular aynen şu şekilde;

Kahramanmaraş Pazarcık ilçemiz sınırları içinde beş mezranın bağlı olduğu, yaklaşık 1500 nüfuslu Hürriyet Mahallesi yokluklar içerisindedir. Mahallenin yolları çamurdan geçilmiyor, alt yapı kanalizasyon yok, mevcut iki okul hasarlı ve suları akmıyor, taziye evi yok, mevut mezarlıkların etrafı çevrili değil ve bakımsız bir haldedir.  

Buna istinaden;

  1. Özellikle kış aylarında çamurdan geçilmez bir hale dönüşen Hürriyet mahallesinin yollarının yapımı ile ilgili mevcut bir çalışma var mıdır? Çalışma yok ise bu mahallemizin yollarını ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?
  2. Alt yapı ve kanalizasyonu olmayan bu mahallemiz ile ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır? Alt yapı ve kanalizasyon sorununu ne zaman çözeceksiniz?
  3. Suyu akmayan ve çatıları harap bir halde olan mevcut iki okulun bakım onarımı neden yapılmamaktadır? Bu koşullar altında çocuklarımızın eğitim görmelerine gönlünüz nasıl razı gelmektedir?
  4. Hürriyet mahallemizin taziye evi ve mezarlıkların bakımı ile ilgili taleplerine bugüne kadar neden olumlu bir cevap verilmemiştir?
Editör: TE Bilisim