Kıyı alanlarının MUÇEV isimli şirket tarafından işletilmesini eleştiren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve kahramanmış milletvekili Ali Öztunç “Türkiye tek adam yöntemiyle yönetilirken isteniyor ki sahiller de tek şirket mantığıyla yönetilsin” yorumunu yaptı.

Ali Öztunç açıklamasında; “Vakıf görünümlü şirket olan MUÇEV; Ege, Akdeniz, Trakya sahillerimizin işletmecisi haline getirilmiştir. AKP merkezi plan ve kararlarla halkın, halk iradesiyle yönetime gelen Belediyelerin haklarını gasp ederek sahilleri, kıyıları, doğal sit alanlarını, özel çevre koruma bölgelerini ticarethanelere dönüştürüyor. MUÇEV, tek adam, tek şirket mantığının ürünüdür” dedi.

Kıyı Kanunu gereğince, sahiller kamuya ait olduğunu ve kamu yararına aykırı bir eylem ve işlemde bulunulması yasak olduğunu hatırlatan Öztunç “AKP İktidarı özel koylara saraylar dikerek, kıyıları tel örgülerle çevirerek bu alanları kendi çiftliğine dönüştürmektedir” dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kıyıları MUÇEV’e tahsis edebilmek için Danıştay tarafından iptal edilen yönetmelik düzenlemelerini hukuku dolanarak yeniden yürürlüğe soktuğunu, sadece MUÇEV’in çağrıldığı ihalelerle kıyıların peşkeş çekildiğini belirten Öztunç; “Şirkete özel yönetmelik, özel ihalelerle kıyılarımızı ticarethaneye çevirdiler. Yurttaşların ücretsiz olarak denize girmelerine engel oluyorlar” yorumunda bulundu.

Editör: TE Bilisim