HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, 1978'deki Maraş olaylarının hala kanayan bir yara olduğunu belirtti.

22 Aralık'ta, Maraş'ta hayatını kaybedenlerin anılacağını ifade eden Bülbül, "Kahraman şehir, 'Allahuekber' seslerini emperyalist işgale karşı yapmıştı. Maraş'ta katliam yapanlar, 'Allahuekber' sesini, çocuk ve kadın katletmek için yaptılar. Bu katillerin her ne hikmetse Allah'ın 'ekber' olduğu katliam yaparken aklına geliyor." diye konuştu. Bülbül, dava dosyalarının yeniden açılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Kahramanmaraş'ın daima bağrında yiğitler ve güzel insanlar yetiştirdiğini belirterek, "Dışarıdan gelen provokatörlerce işlenmiş bir katliamdan dolayı şehrimizin bu şekilde töhmet altında bırakılmasını kınıyorum. Maraş, anılsa anılsa kahramanlığı ve güzelliğiyle anılmalıdır." dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 40 yıl önce Maraş'ta bir katliamın yaşandığını, bu acıyı bütün Maraşlıların içinde yaşamaya devam ettiğini anlattı. Öztunç, "O gün Maraş'ta yaşananların tam anlamıyla ortaya çıkartılması gerekir. Genelkurmay arşivlerinin artık açılması gerekiyor. Bu arşivler açılırsa bu katliamları hangi provokatörlerin yaptığını, kimlerin işin içerisinde olduğu ortaya çıkar. Ancak Maraş'ın tamamını bu olayla anmak yanlıştır." diye konuştu.

HDP'li Bülbül, yerinden söz alarak, asla Maraş halkını ya da inançsal kesimi suçlayan bir şey söylemediğini ifade ederek, "Maraş halkına selam olsun. Sütçü İmam'a da Necip Fazıl'a da Mahzuni Baba'ya da sevgi ve saygılar. Maraş halkı bir suç işlememiştir, Sünni toplumu bir suç işlememiştir. İşin içerisinde derin devlet, provokatörler ve resmini gösterdiğim bebek katilleri vardır." değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilisim