Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Adnan Nacar, Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri haline getireceğini söyledi.

Mart 2019‘da yapılacak Belediye Başkanlığı seçimleri için çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş’ın sevilen, sayılan ve yardımseverliği ile bilinen Dt. Adnan Nacar Aday Adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Nacar, eğer göreve gelmesi halinde Kahramanmaraş’ı her konuda Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri yapmak için gece gündüz çalışacağını belirterek, şehrin en büyük sorununun trafik ve kentsel dönüşüm olduğunu bu sorunun giderilmesi içinde projesinin hazır olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş’a hizmet etmek için bu göreve talip olduğunu, şehrimizi modern bir şekilde günümüz Büyükşehir standartlarına uygun tasarımlamak istediğini ifade eden Dt. Adnan Nacar şunları söyledi:

“Trafik ulaşım önceliğimiz olacak,  şehrin en önemli trafik sorununu çözmek için alt geçit, üst geçide önem vereceğiz: Teleferik, tramvay ve hafif raylı trenler getirerek şehrin trafik sorununu çözeceğiz. Trabzon Caddesini eski haline getireceğiz.18 katlı binayı yıkıp yerine ev hanımlarının ürettiklerini yaptıklarını sergileyip satabilecekleri sergi sarayı, tiyatro salonları, gençlere yönelik oyun alanları, oto parklar yapacağız, bu projeye Valilik ve Bayındırlık binasını katacağız.”

Parklar, bahçeler, sosyal kültürel alanların öncelikleri olacağını belirten Nacar, “ Kentsel dönüşümü hızlandıracağız, Yusuflar mahallesinin tamamını kentsel dönüşüme dâhil edeceğiz, Kayabaşı, Sakarya mahallesinde sit alanı olmayan yerleri kentsel dönüşme dahil edeceğiz.” dedi.

Şehrin ileri gelenleri ile de istişarelerde bulunduğunu belirten Nacar, Önümüzdeki günlerde projelerini kamuoyu ile paylaşacağını, bu projeler dolayısıyla tüm Türkiye'nin Kahramanmaraş’ı konuşacağını söyledi.

MARASPOSTA

Editör: TE Bilisim