Üçüncü ittifak için Ankara’da geniş katılımlı bir toplantı gerçekleşti

Türkiye, yeni bir seçime adım adım yaklaşırken toplumda bir değişim talebi kendini daha fazla gösteriyor. Mevcut ittifaklara alternatif arayanların gözü kulağı yeni ittifak haberlerine çevriliyor.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da sessiz ve derinden giden bir ittifak girişiminin ete kemiğe büründüğüne dair haberler gelmeye başladı. Her ne kadar taraflar resmi bir açıklama yapmasa da edinilen bilgilere göre yakında yeni ve güçlü bir ittifak girişiminin gündeme geleceği konuşuluyor. Özellikle milli çizgideki çok sayıda siyasi partinin bir araya gelerek iddialı bir çıkış yapacağı bildiriliyor.

Bir kuvayi milliye ruhuyla gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar henüz açıklanmamakta birlikte Amasya Genelgesi’nin etkisi baz alınarak siyasette yeni bir doğuş hedeflendiği belirtildi. Amacın vatandaşa dayatılan iki kutuplu seçenek dışında kalan sağ ve sol cenahtaki tüm vatanseverleri bir araya getirecek bir milli mücadele ruhu oluşturmak olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir otelde Millet Partisi’nin davetiyle adı henüz açıklanmayan siyasi parti temsilcilerinin “Milli İstişare Buluşması” adıyla bir araya geldiği, yakında güçlü bir ittifak oluşumunun açıklanacağı dillendiriliyor. Millet Partisi yetkilileri bu konuda şimdilik bir açıklama yapmayı erken bulduklarını,  böyle bir oluşumun başladığını ancak ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşmak için biraz daha beklenmesi gerektiğini ifade etti. Temasların sürdüğü ve artık  son aşamaya gelindiği, yakın zamanda tüm yönleriyle gelişmeleri kamuoyuna açıklayacaklarını belirtiyorlar.

 “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” vurgusu ile bir araya gelen partilere, yeni partilerin de katılmasıyla genişleyeceği, hazırlanan mutabakat metninin katılımcı partilerle özel bir törende ortaklaşa kamuoyuna açıklanacağı ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim