Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ'ın, " Anayasamızın ilgili maddesi gereğince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 kez aday olamaz’’ çıkışı üzerine, daha önce seçimlerin öne alınmasını destekleyeceklerini açıklayan İyi Parti ve CHP sözcüleri ağız değiştirdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "seçimlerin zamanında yapılmasını tercih ederiz" derken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de bu görüşte olduğunu açıkladı.

Altılı Masa ittifakının başka partileri, CHP ve İyi Parti'deki değişim Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Avukat Sevda Gül Tuncer tarafından bir tweet dizisi ile kamuoyuna duyuruldu.
ZAFER PARTİSİ’NİN ERDOĞAN 3. KEZ ADAY OLMAZ ÇIKIŞI, CHP VE İY PARTİ’DE SARSINTI YARATTI

Sevda Gül Tunçer:
“Erdoğan’ın 3. Kez Cumhurbaşkanı Adayı Olmasına Siyasi Partiler Ne Diyor?”
“Tarih 9 Haziran 2022 Erdoğan “İşte söylüyorum. Cumhur İttifakının adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.” dedi. Ve aday olacağını ilk kez açıkladı.”
“CHP Grup Başkanvekili Engin Altay 9 Haziran 2022’de: “Erdoğan, kaybedeceği bir seçime adaylığını açıkladı” dedi. “Onlar adaylarını açıkladılar, biz istediğimiz zaman açıklarız” diyen CHP kurmayları Erdoğan’ın Anayasaya göre aday olamayacağına yönelik hiç bir itirazda bulunmadı.”

Meral Akşener, Erdoğan’ın adaylığının önünü açmak için çalışacaktır
“Meral Akşener’in başdanışmanı Aytun Çıray 16 Haziran 2022’de: “Meral Akşener, akıllarda tereddüt kalmaması için Sn. Erdoğan’ın adaylığının önünü açmak için çalışacaktır.” dedi. İyi Parti, Erdoğan’ın 3. kez aday olamayacağının farkındaydı ancak yasaları aşmasına destek açıkladı.”
“23.06.2022 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: “Adayımız Erdoğan’dır. Adaylığı yasaldır” dedi. Yasal olmadığını bildikleri için orayı vurgulamak zorunda kaldılar. Çünkü Anayasa Md.101:”Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir” diyor. Erdoğan’ın 3.kez aday olmasına, açık engel.”
“Aday olma engelinin istisnası Anayasa Md. 116: “Cumhurbaşkanının 2.döneminde meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir.” Bu kararın alınması için gerekli oy sayısı 360. Cumhur İttifakının ise 332 sandalyesi var.”

Erdoğan’ın önünü açmayın çağrısında bulunuyoruz
“Genel Başkanımız Ümit Özdağ ve tüm kadrolarımızla, aylardır Erdoğan’ın Anayasaya göre aday olamayacağının vurgusunu yapıyor ve muhalefete 360’ı vermeyin, Erdoğan’ın önünü açmayın çağrısında bulunuyoruz.”
“Gazeteci Deniz Zeyrek Kılıçdaroğlu’na konuyu sormuş ve bugün Sözcü’deki köşesinde: “Seçimlerin zamanında yapılmasını tercih ederiz.” dediğini yazmış. Deniz Zeyrek ayrıca köşesinde, “Meral Akşener’in de benzer görüşte olduğunu biliyorum.” diyor.
‘’CHP ve İyi Partinin seçimlerin zamanında yapılmasını istemelerinden, Erdoğan’ın aday olabileceği bir erken seçim için 360’ı vermeyeceklerini anlıyoruz. Ve buna süreç içerisinde görülen Ümit Özdağ etkisi diyoruz. Ancak Yetmez!’’
“Erdoğan’ın aday olamayacağını bizimki kadar vurgulamalı, eğer YSK üyeleri meclis kararı olmadan adaylığı kabul ederlerse, Anayasayı ihlal edeceklerini ve bu durumda da yargılanacaklarını söylemelisiniz. Bugün Erdoğan aday olacağını tekrar söyledi.”
“Göz göre göre Anayasa yok sayılırken, muhalefetinizin tonu bu mu? Neden Erdoğan’ı istemeyen seçmenlerinizin sesi olmuyorsunuz? Neden güvenliğinden bile şüphe duyduğunuz seçimleri riske atıyorsunuz? Biz muhalefete muhalefet etmiyoruz. Muhalefeti, muhalefet etmeye zorluyoruz…” “ERDOĞAN ADAY OLAMAZ.”

Editör: TE Bilisim