Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda serbest stilde kazanılan 3 bronz madalyadan biri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği sporcusu Feyzullah Aktürk’ten geldi.

Estonya’nın başkenti Tallin’de devam eden Dünya Güreş Şampiyonasında serbest stilde Türkiye; 3 bronz madalya n kazandı. Türk sporculardan Feyzullah Aktürk, Abdulvasi Balta ve Paşa Ekrem Karabulut yaptıkları bronz madalya mücadelesini kazanarak, madalyayı boyunlarına taktılar.

74 kg Abdülvasi BALTA Repesaj maçında önce Avusturyalı Simon Marchal’ı (8-7) sonra da Hintli Parveen Malik’i yenerek Bronz Madalya için güreşmeye hak kazandı. Güreşçimiz Moğol rakibi Bat Erdene Byambasüren’i tuşla yenerek bronz madalya kazandı.

125 kg Paşa Ekrem Karabulut da Çinli ve Japon rakiplerini yendi Repesajdan gelen Gürcü rakibi Vasil Khvistani ile Bronz madalya için güreşti. Avrupa 2.si rakibini (4-1) yenerek bronz madalya kazandı.

Avrupa Şampiyonu güreşçimiz Feyzullah Aktürk ise, Çinli rakibi Reheman Rusıdanmu’yu (11-1) sayı tuşuyla yenerek bronz madalya kazanmıştı

Feyzullah Aktürk, güreş hayatını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nde sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim