Millîler bu sonuçla puanını 21'e yükseltip ikinciliği elde ederken son maçında Norveç'i 2-0 mağlup eden Hollanda, grup lideri olarak Dünya Kupası finallerine doğrudan katılma hakkını elde etti.

Sırada yeni formatla uygulanan play-off etabı var

Türkiye'nin de mücadele edeceği Dünya Kupası play-off etabında, Avrupa Elemeleri'nde gruplarında ikinci sırada yer alan 10 takım ile Uluslar Ligi'nden gelen 2 takım yer alacak. Seri başı uygulamasının olacağı kura çekimi sonunda 12 takım 4'erli 3 play-off yoluna ayrılacak. A Millî Takım kura çekiminde seri başı olmayacak.

26 Kasım Cuma günü TSİ 19.00'da İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA merkezinde gerçekleştirilecek kura çekimi öncesinde oluşan torbalar şöyle:

Seri başı ülkeler: Portekiz, İskoçya, İtalya, Rusya, İsveç ve Galler

Seri başı olmayan ülkeler: Türkiye, Polonya, Kuzey Makedonya, Ukrayna, Çekya ve Avusturya

Takımlar gruplarında tek maç üzerinden yarı final ve final maçları oynayacak. Play-off'larda yarı final maçları 24 Mart, final maçları ise 29 Mart'ta yapılacak. Play-off yarı final maçları, seri başı takımların ev sahipliğinde oynanacak, final maçlarının ev sahipleri ise kura ile belirlenecek. Play-off etabından toplam 3 takım daha Katar biletini alacak.

Editör: TE Bilisim