2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) hazırlıkları kapsamında yarın Moldova ile Almanya'da özel maçta karşı karşıya gelecek milli takımda Yusuf Yazıcı “Açılış maçında varız, umarım finalde de oluruz" dedi.

Antalya'da çok güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Yusuf Yazıcı, "Çok yoğun bir sezondan çıkmıştık, aktif olarak dinlendiğimiz, arkadaşlarımızla daha çok kaynaştığımız bir kamp dönemi oldu. Hocamıza ve ekibimize çok teşekkür ediyorum. Ailelerimizle kampta olma fırsatı verdiler. Uzun zamandır ailemizi görmemiştik, hocamızın sayesinde ailemizle kamp dönemi geçirdik. Yarın son hazırlık maçını oynayacağız ve Almanya'da hem antrenman hem de konsantrasyonumuzu en üst seviyeye çıkartıp şampiyonaya hazır olacağız." ifadelerini kullandı.

Yusuf, İtalya karşılaşması hakkında ise "Bu tip turnuvalarda ilk maçlar hep akıllarda kalır, ikincisi final maçları. Açılış maçında varız, umarım finalde de oluruz." yorumunda bulundu.

Milli takımın kendileri için çok özel olduğunu ve farklı duygular yaşadıklarını aktaran Yusuf, "Şampiyonluk yaşadık, bu bize ayrı ayrı mutluluk yaşattı. Burası çok farklı bir yer, milli takım. Burada insan bu tişörtü bile giydiğinde çok farklı duygular içinde oluyor. Ben bunu çok farklı hissediyorum. Sahaya çıkınca arkamızda tek yürek olan bir ülkeyi hissetmek çok farklı bir duygu. Onun için çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Fransa'da fiziki olarak geliştiğini kaydeden Yusuf, günde 7-8 saati bulan çalışmalar yaptıklarını, fiziksel ve zihinsel gelişiminin sahaya öz güven olarak yansıdığını belirtti.

Editör: TE Bilisim