Piserro Kahramanmaraşspor Teknik Sorumlusu Bülent Akan, takımının 1-0 kazandığı Van Spor Futbol Kulübü maçında kazanmayı hak ettiğini söyledi.

Haftayı 3 puanla kapatan ve playoff konusunda bir adım daha atan Kırmızı-beyazlılarda teknik patron Bülent Akan, Piserro Kahramanmaraş ve Van Spor Futbol Kulübü maçının iki takım için de kolay olmadığını belirterek, “Üst üste böyle zor maçlar oynamak kolay değil. 5 maçın hepsini ilk 8 takım içindeki play-off potasının içindeki veya onu isteyen rakiplerimize karşı oynadık ve 4 galibiyet aldık. Oyuncularımız Ankara Demirspor mağlubiyetinden sonra inanılmaz bir reaksiyon gösterdiler ve hepsinin ayaklarına yüreğine sağlık. Hedefimize ulaşmak istiyorsak bu duruma alışmak zorundayız. Sahadaki performansın, doğru oyunun yanı sıra kazanmakta önemliydi ve bunu başardık. Gerçekten önemli bir galibiyet, bundan dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

İki takımın da çok iyi mücadele ettiğini vurgulayan Kahramanmaraşspor Teknik Sorumlusu Bülent Akan , “Bu maç la birlikte 3 maçlık bir seri yakaladık bu süreçten dolayı kendimizi iyi hissediyoruz ileriye daha umutla bakabiliyoruz. Bu başarı sadece bana ait değil Kahramanmaraşspor kulübünde görev yapan herkesin emeği ve katkısı var.  Ayrıca bu kulübü seven ve her durumda karşılıksız destek verenlerin başarısı. Soğuk havaya rağmen Stattaki atmosfer harikaydı. Gruptaki en bilinçli taraftara sahibiz maçlarda destekleri ile motivasyon sağlıyorlar. Bu galibiyete taraftarlarımızla birlikte ulaştık. Nitekim Haluk golü attığında maraton trübünü ile kucaklaştı. Kalpleri bizimle atan tüm taraftarlarımıza ve Kahramanmaraşspor sevdalılarına çok teşekkür ediyorum.  12 Şubat Stadyumu bizim için özel bir yer" dedi.

Piserro Kahramanmaraşspor Teknik Sorumlusu Bülent Akan

Oyuncularının performansıyla ilgili değerlendirmede bulunan Akan, “Oyuncularımız her geçen  gün daha disiplinli, dinamik ve sistemli bir şekilde oynuyor. Bunun da etkisiyle kalitelerini sahaya yansıtmaya başladılar. Birlikte kompakt oyun oynayınca performanslarında gözle görülür artış başladı. Özellikle ilk yarıdaki 35 dakikalık oyunumuz gerçek oyun sistemimizdir. Bunu pas oyunu ile geliştirmemiz gerekiyor. Biz kadro yapısı olarak değişen, gelişen ve yarışan bir takımız. Zaman zaman genç oyuncularımıza da şans veriyoruz. Genç oyuncularımızla birlikte transfer ettiğimiz oyuncular bu değişime ve gelişime katkı sağladıklarında çok farklı bir takım olacağımıza inanıyoruz. Şuana kadar hepsinin çalışmalarından memnunuz. Özelikle attığımız goldeki geçişler ve doğru organizasyon çok önemliydi hücumda çok etkiliydik ve harika bir maç çıkardık. İlk yarı 2-0 önde devre arasına girebilirdik. Aynı şekilde takım savunmasını iyi yaparak rakibe fazla pozisyon vermedik. Takım halinde iyi performans gösteren oyuncularımı yürekten kutluyorum” dedi.

Akan, maçın hakemi ile ilişkin soru üzerine ise “Penaltı pozisyonundan dolayı mutlu değilim. Çok net penaltı. Zor bir pozisyon olmamasına rağmen bunu içerde mi dışarda mı diye süzememesi ve 45 dakikada 5 dakika uzatma veren hakem artı 3 dakika daha uzatması ve özellikle duran top kullandırmaya çalışması çok manidar.  Maçı idare ettiklerine inanıyorum. Sakin kaldılar. Böyle zor bir maçta önemli pozisyonlarda çelişkili kararlar verdiler” değerlendirmesinde bulundu

Maç boyunca iyi performans gösterdiklerini aktaran Akan , “Bu maçı kazanmak bizim için çok önemliydi. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Özellikle yeni aramıza katılan oyuncularımız fiziksel olarak yüzde yüz hazır olmasa da böyle maçlarda kazanmak önemli. Sahada her şeyimizi verdik ve kazanmayı hak ettik. Kazanma alışkanlığını sürdürdüğümüz için memnunu” ifadesini de kullandı.

Editör: TE Bilisim